Ποια σπιτική μέθοδος φροντίδας δέρματος και μαλλιών εξυψώνει την ψυχολογία

poia-einai-i-spitiki-methodos-frontidas-dermatos-kai-mallion-pou-eksupsonei-tin-pesmeni-psuxologia-spitiki-methodos-frontidas-dermatos-kai-mallion-pou-eksupsonei-tin-pesmeni-psuxologia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Στο lockdown, οι λύσεις είναι να απελευθερωθείτε από το μακιγιάζ και να μαγειρεύετε υγιεινά.

Όπως κάθε άλλη γυναίκα στον πλανήτη, στην αρχή της πρώτης καραντίνας νομίζατε ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από το να μείνετε μερικές μέρες στο σπίτι, απολαμβάνοντας την ηρεμία σας και κάνοντας ένα διάλειμμα από τον έντονο ρυθμό των επαγγελματικών σας υποχρεώσεων. Αλλά όσο περνούσαν οι εβδομάδες και το πρόβλημα του Covid-19 μεταμορφωνόταν σε εφιάλτη, τόσο κατέρρεε η ψυχολογία σας, αλλά και άλλο τόσο αντικρίζατε με τρόμο τις επιπτώσεις του εγκλεισμού στην εικόνα του δέρματος και των μαλλιών σας. Και τώρα, στο δεύτερο lockdown, φοβάστε τα ίδια και χειρότερα.

Αυτό, για την Ellie Gill, μια δημοφιλή makeup artist με έδρα το Λονδίνο, η οποία εξειδικεύεται στα οργανικά καλλυντικά, σήμαινε ότι έπρεπε να αντισταθεί με κάθε τρόπο στην μιζέρια και να εστιάσει ακόμη περισσότερο στη φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών, με μια μέθοδο περισσότερο φιλική με την ψυχολογία της. «Η έλλειψη μακιγιάζ δεν με ενοχλεί καθόλου, ίσα-ίσα που ήταν ανακουφιστικό για την υγεία της επιδερμίδας μου, με βάση την εμπειρία μου από το πρώτο lockdown», γράφει στο λογαριασμό της. «Αυτό που με ανησύχησε περισσότερο τότε, ήταν η κουρασμένη εικόνα του προσώπου μου και το ατίθασο μεγάλωμα ή η θαμπάδα των μαλλιών μου. Και τότε ήταν που πραγματικά νοστάλγησα τον κομμωτή και την αισθητικό μου».

Η Gill, αποφάσισε ξανά να κόψει μόνη της τα μαλλιά της πριν μερικές μέρες. «Δεν ξέρω γιατί, αλλά μπήκα στον πειρασμό να τα κόψω πολύ μακρύτερα από την ψαλίδα, δημιουργώντας ένα θαρραλέο καρέ, που νομίζω ότι είναι πολύ χαριτωμένο -έστω και ως προσωρινή αλλαγή. Και αυτό μου άλλαξε αληθινά την διάθεση, καμαρώνοντας για τον εαυτό μου».   
Όσον αφορά στην οικιακή φροντίδας της επιδερμίδας της, η Gill λέει ότι επικεντρώνεται σε κούρες με οργανικά υποαλλεργικά προϊόντα, χωρίς αρώματα και συντηρητικά, «...κάτι που δεν είχα προνοήσει να δοκιμάσω στην πρώτη περίοδο της καραντίνας, και που δυστυχώς, μου κόστισε ακριβά- όντας πολύ λιπαρή επιδερμίδα-, με έξαρση στην ακμή και τους ερεθισμούς».
Η τυπική ρουτίνα της περιλαμβάνει διπλό καθαρισμό του προσώπου πρωί και βράδι, προτιμώντας φόρμουλες oil-free σε μορφή τζελ ή αφρού, και με βασικά συστατικά το σαλικυλικό οξύ, το λεμονόχορτο και τη βιταμίνη C. «Το να ανακαλύψω το σωστό προϊόν για τη λιπαρή επιδερμίδα μου, αποτέλεσε αληθινό ευεργέτημα για την εικόνα της αμής μου και την μείωση της παραγωγής σμήγματος», λέει η Gill, δίνοντας ακόμη μια συμβουλή: «Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να σας προσφέρει το lockdown είναι η προσπάθειά σας να εξισορροπήσετε την διατροφή σας, τώρα που έχετε άφθονο χρόνο να μαγειρεύετε μόνες σας όσο πιο υγιεινά γίνεται. Και αυτό θα έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην εικόνα της επιδερμίδας και των μαλλιών σας, όπως και στην εξύψωση της πεσμένης ψυχολογίας σας».

THE  BEAUTY TEAM