Γιατί πρέπει να τρώμε περισσότερα μανταρίνια

mantarini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ένα από τα πιο «εύκολα» και αρωματικά φρούτα, το μανταρίνι, έχει υψηλή διατροφική αξία και μας δίνει πολλούς λόγους να το καταναλώσουμε.

Λατρεύουμε το άρωμά του, αλλά δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό του στοιχείο. Το μανταρίνι είναι  πλούσιο σε βιταμίνη C χαρίζοντάς μας το 40% της βιταμίνης που χρειαζόμαστε καθημερινά σε ποσότητα ενός μεσαίου φρούτου, ενώ η βιταμίνη Α και τα καροτενοειδή του αποτελούν επίσης σημαντκά «όπλα» για την υγεία μας. 

Μελέτες Ιαπώνων επιστημόνων έχουν δείξει ότι η κατανάλωση χυμού μανταρινιού καθημερινά μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου στο συκώτι, αρτηριοσκλήρυνσης και μεταβολικού συνδρόμου, ενώ παράλληλα μπορεί να ανακουφίσει το συκώτι από τη συμφόρηση.

Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή κι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ δεν του λείπουν φυσικά οι ευεργετικές φυτικές ίνες που κάνουν καλό στο έντερο και βοηθούν και στο αίσθημα κορεσμού, ώστε να μην τσιμπολογάμε. Σε συνδυασμό με τις λιγοστές του θερμίδες (μόλις 47 σε ένα φρούτο μετρίου μεγέθους), αποτελεί ιδανικό φρούτο σε μια ισορροπημένη διατροφή για απώλεια βάρους. 

Τέλος, έχει και καλωπιστική δράση, αφού τα έλαιά του έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθούν το δέρμα σας να ξαναβρεί την ισορροπία του.

Καταναλώστε το σκέτο, προσθέστε το σε φρουτοσαλάτα ή βουτήξτε το σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα, βάλτε το στο ψυγείο και δημιουργήστε ένα υγιεινό επιδόρπιο.