Το καλό που θα κάνει στο δέρμα σας η νέα καραντίνα

to-kalo-pou-tha-kanei-sto-derma-sas-i-nea-karantina-nea-karantina
ΤΡΙΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Λιγότερη περιποίηση σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες στην επιδερμίδα σας για ολική ανάκαμψη, λένε οι δερματολόγοι.

Από την εποχή που ξεκίνησε ο εφιάλτης του COVID-19, και με την υποχρεωτική χρήση μάσκας τους τελευταίους μήνες, ένα μεγάλο ποσοστό καλλυντικών προϊόντων αφαιρέθηκε από τις ρουτίνες σας, με το κραγιόν και το makeup να θεωρούνται από καθόλου απαραίτητα έως και επικίνδυνα για την υγεία της επιδερμίδας σας μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της μάσκας. 
Αλλά οι ειδικοί τονίζουν ότι όσο πιο μειωμένες είναι ακόμη και οι θεραπείες με συστατικά όπως τα ρετινοειδή, το peeling και τα συμπυκνωμένα οξέα, ακόμη περισσότερο θα ευνοήσετε την ασφάλεια του δέρματός σας. Παρόλο που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, εντούτοις απογυμνώνουν την επιφανειακή προστατευτική στιβάδα της επιδερμίδας, καθιστώντας τη πιο ευάλωτη στις μολύνσεις ή και στον κορωνοϊό. 

  Το δέρμα από μόνο του διαθέτει πολλές φυσικές λειτουργίας καθαρισμού ανανέωσης, όπως για παράδειγμα ο ιδρώτας και το σμήγμα, ενώ μπορεί να ενυδατωθεί ιδανικά χωρίς τη χρήση ειδικών προϊόντων, απλά καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά, χυμούς και νερό. Επιπλέον, η επιδερμίδα απολεπίζεται και αποτοξινώνεται μόνη της, χάρη σε συγκεκριμένες κυτταρικές λειτουργίες που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.
Και είναι γεγονός ότι οι καλλυντικές φόρμουλες καθαρισμού, απολέπισης, ενυδάτωσης, αποτοξίνωσης και αντιγήρανσης, δεν εγείρουν την δημιουργία αυτών των λειτουργιών, αλλά απλά τις ενισχύουν. Και η υπερχρήση προϊόντων κάνει τους φυσικούς μηχανισμούς του δέρματος να τεμπελιάζουν, γεγονός που οδηγεί το δέρμα σε περισσότερες ζημιές παρά σε κέρδη. 

Γι’ αυτό, εκμεταλλευθείτε την περίοδο του δεύτερου εγκλεισμού χρησιμοποιώντας λιγότερα καλλυντικά προϊόντα, αναγνωρίζοντας την θεραπευτική δύναμη του ίδιου του δέρματός σας και συνειδητοποιώντας πόσο σημαντικό είναι να είστε αυτάρκεις. 
Μια πλούσια ενυδατική κρέμα με φυσικά συστατικά, ένας ορός αντιγήρανσης και ένα αντηλιακό προσώπου ευρέως φάσματος UVA-UVB είναι όλα κι όλα που επιβάλλεται να απλώνετε στο δέρμα σας τουλάχιστον για μια μικρή περίοδο της ζωής σας, επιτρέποντας στο δέρμα σας να μπορεί να αντισταθεί αποτελεσματικότερα στον κορωνοϊό -και όχι μόνο. 

THE BEAUTY TEAM