Οι ανεπανάληπτες τάσεις μαλλιών που δημιούργησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα

oi-anepanaliptes-taseis-mallion-pou-dimiourgise-i-prigkipissa-ntaiana-prigkipissa-ntaiana
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

...συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού Pixie Cut, που τάραξε τα συμβατικά πρότυπα στη δεκαετία του ’90.

Από την ημέρα που η 19χρονη Νταϊάνα Σπένσερ κυκλοφορούσε με μακριά μαλλιά και ολόισιες τούφες χαίτης μπαίνοντας στο στόχαστρο των παπαράτσι ως η επίσημη αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Κάρολου, έως την ολέθρια ημερομηνία του θανάτου της (31 Αυγούστου 1997), η θρυλική ομορφιά της, εκτός από τα εκφραστικά γαλανά μάτια, χαρακτηριζόταν ανέκαθεν από τις διαρκείς εναλλαγές της κουπ της. Από το πολύ κοντό έως το μακρύ φτερωτό μαλλί α λα Farrah Fawcett, και από τα νεανικά καρέ έως το τολμηρό (για την εποχή του) pixie cut, η Νταϊάνα δημιούργησε τη μεγαλύτερη «σχολή» νέων τάσεων, που αγαπήθηκαν και εξακολουθούν να αντιγράφονται μέχρι και τώρα.

Ήταν αρχές του 1991 όταν η πριγκίπισσα συνάντησε τον κομμωτή Sam McKnight στο πλατό μιας φωτογράφησης για την Vogue, και τον ρώτησε: «Τι θα κάνατε στα μαλλιά μου αν μπορούσατε να κάνετε οτιδήποτε θέλετε»; Μετά το αρχικό, αναπάντεχο σοκ, ο McKnight την περιεργάστηκε για μερικά δευτερόλεπτα και είπε: «Εάν είστε σίγουρη, επιτρέψτε μου να τα κόψω πολύ κοντά και να ξεκινήσω απ’ το μηδέν». «Προχωρήστε», του είπε μειδιώντας πονηρά η Νταϊάνα. Και αυτό έκανε ο κομμωτής: οι αφράτες πλεξούδες της πριγκίπισσας κόπηκαν όλες, το σβέρκο της σχεδόν ξυρίστηκε, αφήνοντας ένα επαρκές μήκος στην κορυφή και τη φράντζα, όπου με αιχμηρές πλαϊνές ψαλιδιές, της χάρισε το look που ο ίδιος ο hair stylist είχε εμπνευστεί. 
Μέσα στα φορέματα του Versace και στα κοστούμια της Chanel, η Νταϊάνα έγραψε μια μοναδική ιστορία στο χώρο της μόδας, με μια μεταμόρφωση μαλλιών που και σήμερα θεωρείται ως totally elegant. 

Σήμερα, στα 65 του, ο Sam McKnight, λέει: «Υπάρχει μια τεράστια όρεξη για κάτι διαφορετικό αυτή τη στιγμή. Το lockdown, μπορεί να βάλει σε πειρασμό πολλές γυναίκες να αλλάξουν εντελώς το μήκος και το στυλ των μαλλιών τους. Αλλά ο πιο ένδοξος τρόπος να το κάνουν, χωρίς να πειραματιστούν με λάθος τρόπο, είναι να μιμηθούν το pixie cut της Νταϊάνα». 

THE BEAUTY TEAM