Τρεις (ακόμα) λόγοι να επιλέγετε βιολογικά προϊόντα

biologika
ΤΡΙΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά τα οφέλη τους επεκτείνονται σε τόσους τομείς της υγείας, που μάλλον μακροπρόθεσμα θα σας εξοικονομήσουν χρήματα, όσο κι αν σας φαίνεται απίθανο.

Η μείωση της κατανάλωσης συμβατικών φρούτων και λαχανικών, τα οποία καλλιεργούνται με χρήση χημικών, με προτίμηση στα βιολογικά, μόνο οφέλη μπορεί να ‘χει για την υγεία μας. Ιδού τρία οφέλη που πιθανόν να μην γνωρίζατε.

Λιγότερες ρυτίδες: Ευρωπαϊκή μελέτη έδειξε ότι τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν μέχρι και 40% περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα αντίστοιχα προϊόντα που καλλιεργούνται με τη χρήση χημικών. Κι όπως ίσως γνωρίζετε, όσο περισσότερα αντιοξειδωτικά λαμβάνετε, τόσο καθυστερείτε τα σημάδια του γήρατος, μεταξύ των οποίων είναι και οι ρυτίδες.

Απώλεια βάρους: Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μικροβιοκτόνα  που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά φρούτα και λαχανικά «παγιδεύουν» τα κύτταρα λίπους στο σώμα μας δυσκολεύοντας τη διαδικασία απώλειας βάρους.

Πιο υγιή μωρά: Λόγω του ότι τα μικροβιοκτόνα και τα χημικά συσσωρεύονται στο λίπος του σώματος, μπορούν να περάσουν και στο έμβρυο, αλλά και στο νεογέννητο μέσω του θηλασμού. Συνεπώς τα βιολογικά τρόφιμα είναι σε κάθε περίπτωση προτιμότερα.