Φτιάξε τη δική σας Black Friday ομορφιάς στο σπίτι

ftiakse-ti-diki-sas-black-friday-omorfias-sto-spiti
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Εάν ξεμείνατε από καλλυντικά στην καραντίνα, πριν μπείτε σε κόπο, κόστος και αναμονή εβδομάδων παραγγέλνοντας στο διαδίκτυο, ρίξτε μια ματιά στο ψυγείο σας.

Μπορεί οι προσφορές των online beauty shops της επικράτειας λόγω Black Friday να είναι άκρως δελεαστικές, ωστόσο, ώσπου να ‘ρθει εκείνη η μέρα της παραλαβής στο σπίτι, το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε ξεμείνει από τα πάντα –ενυδατική, αφρόλουτρο, κοντίσιονερ ή μάσκα για την ακμή. Η μόνη εναλλακτική που έχετε είναι να ανοίξετε την πόρτα του ψυγείου και τα ράφια της κουζίνας, δημιουργώντας μόνες σας αυτοσχέδιες συνταγές ομορφιάς, για τις πιο απαραίτητες ανάγκες του δέρματος και των μαλλιών σας (μέχρι -και όποτε- να έρθει το cοurier). 

- Μια βασική φόρμουλα ενυδάτωσης: Θα χρειαστείτε μισό κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι του  γλυκού μαύρο τσάι, ένα ασπράδι αυγού, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και δυο μέτρια κολοκύθια. Ανακάτεψε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και απλώστε ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας, αφήνοντας τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά. Μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

- Μια ενυδατική κρέμα για αυξημένες ανάγκες ξηρότητας και ταχείας αντιγηραντικής δράσης: Το δέρμα σας μπορεί να ενυδατωθεί εύκολα και σε βάθος με μια μικρή ποσότητα βαζελίνης, η οποία έχει τη δυνατότητα να  σφραγίζει την υγρασία μέσα στο δέρμα και να το ηρεμεί από ερεθισμούς και ξηρότητα, βελτιώνοντας την ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματος. Μπορείτε να έχετε τα ίδια σχεδόν αντιγηραντικά αποτελέσματα με μια κουταλιά του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να απλώνετε το προϊόν εκτελώντας ελαφρύ μασάζ, μέχρι να απλωθεί παντού και να απορροφηθεί ώστε να μην έχετε αίσθηση γυαλάδας. 

- Αν σας τελείωσε το αφρόλουτρο ή το μαλακτικό μαλλιών: Ρίξτε σε μια κατσαρόλα 500ml γάλα, μια κουταλιά της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη λεβάντας ή καλέντουλας. Μόλις τα υλικά αρχίζουν να βράζουν κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσουν. Σουρώστε, και προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα στο σφουγγάρι, τρίβοντας απαλά όλο σώμα όπως θα κάνατε και με το αγαπημένο σας αφρόλουτρο. Θα έχει λιγότερο αφρό από το κανονικό, αλλά τα οφέλη στην καθαριότητα και τη λάμψη του δέρματος είναι πολύ μεγαλύτερα. Ξεβγάλτε κανονικά. Μετά, απλώστε μια κρέμα μαλλιών από αβοκάντο, εν είδει conditioner. Ανακατέψτε ένα λιωμένο αβοκάντο μαζί με μισό ποτήρι γάλα και μια κουταλιά μαγιονέζα μέχρι να γίνει ένα ημίρρευστο μείγμα, το οποίο θα απλώσετε μετά το λούσιμο στα μαλλιά σας όσο είναι ακόμη νωπά. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και ξεβγάλτε καλά. Οι συγκεκριμένες τροφές είναι πλούσιες σε φυτικά έλαια, βιταμίνες, πρωτεΐνες και ενυδατικούς παράγοντες, που χαρίζουν έξτρα λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά, καθιστώντας επίσης το χτένισμα πιο εύκολο.

- Η αυτοσχέδια μάσκα κατά της ακμής: Ρίξτε 2-3 μεγάλα κουτάλια φρέσκο γάλα σε ένα μπολ και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη ζελατίνης, αφήνοντας να μουλιάσει για λίγο. Τοποθετήστε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, και μόλις κρυώσει εφαρμόστε προσεκτικά στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη μάσκα να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεφλουδίστε απαλά. Εάν κάποια σπυράκια ή στίγματα επιμένουν, απλώστε μια ακόμη μάσκα τοπικά, την οποία θα φτιάξετε ανακατεύοντας καλά μια μεγάλη κουταλιά μέλι με μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εφαρμόστε το μείγμα σε ένα λεπτό στρώμα πάνω από τα σπυράκια και τοποθετήστε μια καθαρή γάζα ή βαμβάκι πάνω τους. Αφαιρέστε το μετά από 5 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας.

THE BEAUTY TEAM