Ποιο είναι το Νο1 φυσικό υποκατάστατο του Botox;

poio-einai-to-no1-fusiko-upokatastato-tou-botox
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Σε περίπτωση που προτιμάτε να αποφεύγετε τις βελόνες, οι δερματολόγοι λένε ότι η Αργιρελίνη χαρίζει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

 Για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης (εκείνες, δηλαδή, που προκαλούνται από την επαναλαμβανόμενη κίνηση των μυών γύρω από τα μάτια και το στόμα αλλά και στο μεσόφρυο), οι ενέσιμες θεραπείες με Botox είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή, αφού με την πρόσκαιρη παράλυση των μυών, οι ρυτίδες εξομαλύνονται. Τι γίνεται όμως αν δεν θέλετε να υποστείτε αυτή τη διαδικασία; Βάλτε στο οπλοστάσιό σας την αργιρελίνη, ένα συνθετικό πεπτίδιο που έχει αξιοθαύμαστες ιδιότητες στην καταπολέμηση των ρυτίδων. Είναι μάλιστα τόσο αποτελεσματική, που ακόμη και οι δερματολόγοι αναφέρουν ότι είναι το πιο κοντινό πράγμα στο Botox, με απόλυτα φυσική σύσταση και απλή εφαρμογή.

Ο πλαστικός χειρουργός και δερματολόγος Dr. Ronald Shelton, μέλος του ιατρικού συμβουλίου της Laser Skin & Surgery Center στη Νέα Υόρκη, εξηγεί στο επίσημο site της κλινικής ό,τι πρέπει να ξέρετε για την αργιρελίνη, την καλύτερη εναλλακτική λύση για το Botox: «Έχει αποδειχθεί από όλες τις επιστημονικές έρευνες ότι το συγκεκριμένο πεπτίδιο αποτρέπει τη μυϊκή κίνηση που οδηγεί σε σχηματισμό ρυτίδων, ενώ προάγει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου, καταπολεμώντας σταδιακά τις λεπτές γραμμές και βελτιώνοντας τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα», λέει ο Dr. Shelton, και συνεχίζει: «Όποιος θέλει να εξομαλύνει τις ρυτίδες που προκαλούνται από την επαναλαμβανόμενη μυϊκή κίνηση σε περιοχές όπως το μέτωπο, το στόμα και γύρω από τα μάτια, μπορεί να εμπιστευθεί άφοβα την αργιρελίνη και να την χρησιμοποιεί καθημερινά ως μέρος της συνολικής ρουτίνας αντιγήρανσης. Είναι επίσης μια άριστη επιλογή για όσες γυναίκες έχουν πολύ ξηρό δέρμα, καθώς βοηθά στην κατανομή της υγρασίας στην περιοχή εφαρμογής».

Μία πολύ πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η αργιρελίνη λειτουργεί ακόμη καλύτερα καλά σε συνδυασμό με ένα άλλο πεπτίδιο, το tripeptide-10-cirtrulline, το οποίο αυξάνει τη διαπερατότητα της αργιρελίνης να διεισδύσει σε βάθος, στοχεύοντας ακόμη και σε βαθύτερες, μόνιμες ρυτίδες. «Συνδυάστε το οπωσδήποτε και με υαλουρονικό οξύ για έχετε διαρκή οφέλη από τα αυξημένα επίπεδα ενυδάτωσης», προσθέτει ο Dr. Shelton.

Όλες οι καλλυντικές φόρμουλες που περιέχουν αργιρελίνη συστήνονται για καθημερινή χρήση πρωί-βράδυ, με τη δράση της να δείχνει τα πρώτα ορατά αποτελέσματα από την πέμπτη μέρα χρήσης, ώσπου σε διάστημα τριών εβδομάδων ολοκληρώνεται η μυϊκή ακινησία που οδηγεί σε μια λεία επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες έκφρασης. Από το σημείο αυτό και μετά, η χρήση μιας κρέμας με αργιρελίνη μπορεί να αποκτήσει συντηρητικό χαρακτήρα, εφαρμόζοντάς την μέρα παρά μέρα. Το άλλο καλό, είναι ότι μια κλασική συσκευασία μπορεί να διαρκέσει για ένα εντατικό πρόγραμμα ομορφιάς μέχρι και 3 μήνες, με πολύ μικρό κόστος (γύρω στα 60€).

THE BEAUTY TEAM