Το bronze των Χριστουγέννων

to-bronze-ton-xristougennon
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Αντιγράψτε το μακιγιάζ των top models, που είναι αντίδοτο στη μουντάδα του χειμώνα και της καραντίνας

Δεν γνωρίζουμε για εσάς, αλλά όλες οι σταρ ομορφιάς δεν περιορίζουν τη χρήση του bronzer μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Και ειδικά αυτό τον δύσκολο χειμώνα, η τάση της ηλιοφιλημένης όψης μέσα στην πιο κρύα εποχή του χρόνου είναι και ένα καλό ψυχολογικό τρικ κατά της χλωμάδας και της πεσμένης διάθεσης που προκαλεί η καραντίνα και η πανδημία γενικότερα, με τους makeup artists και τις celebrities πελάτισσές τους να θεωρούν το bronze μακιγιάζ αληθινό ελιξίριο για υψηλή ενέργεια και θετική διάθεση ενόψει των Γιορτών. 

Η Gigi Hadid είναι μια από τις πιο φανατικές οπαδούς του bronze μακιγιάζ, δηλώνοντας πως έτσι αναδεικνύει την πιο σέξι μεσογειακή εικόνα της (η καταγωγή της είναι από την Παλαιστίνη). «Το bronze μακιγιάζ κολακεύει και αναδεικνύει με περισσότερη σαγήνη όλα τα δυνατά σημεία του προσώπου μου, ενώ ταυτόχρονα έχει την ιδιότητα να καλύπτει περίτεχνα κάθε ατέλεια. Επιπλέον, χαρίζει μια υγιή, sun-kissed όψη δίνοντας άλλη πνοή στις εμφανίσεις μου στο Zoom», λέει η Hadid στο Byrdie. 

O Patrick Ta, κορυφαίος makeup artist και προσωπικός coach ομορφιάς της Gigi Hadid, δίνει τις συμβουλές για να πετύχετε απλά και εύκολα ένα bronze makeup, ώστε να χαρίσετε τις Χριστουγεννιάτικες ευχές σας στους αγαπημένους σας (αναγκαστικά, online), φορώντας το πιο αισιόδοξο, θερμό και σέξι μακιγιάζ στο πρόσωπό σας. 
 
«Bronze μακιγιάζ δεν σημαίνει απλά μια πιο σκούρα εκδοχή του φυσικού τόνου της επιδερμίδας σας, αλλά έχει να κάνει με τη σωστή επιλογή απόχρωσης που “γράφει” ιδανικά στο δικό σας πρόσωπο», λέει ο Patrick Ta, συμβουλεύοντας: 
- Αν έχετε πολύ λευκή επιδερμίδα, αναζητήστε μια απόχρωση bronzer σε ουδέτερους ή χρυσούς τόνους, μένοντας μακριά από σκούρες, ζεστές, κόκκινες ή πορτοκαλί επιλογές.
- Η σταρένιες επιδερμίδες μεσογειακού τύπου θεωρούνται ιδανικός καμβάς για ένα τέλειο bronze μακιγιάζ, με τις ελαφρώς ζεστές ή πιο δροσερές αποχρώσεις με λίγο χρυσό να πετυχαίνουν μια θεσπέσια, υγιή λάμψη.
- Τέλος, οι πιο μελαχρινοί τόνοι δέρματος αποτελούν αληθινή πρόκληση, καθώς πολλές φορές οι κλασικές bronze αποχρώσεις δεν ισοπεδώνονται. Ωστόσο, ένα bronzer σε τόνους πορτοκαλί ή τερακότα δουλεύει άψογα, συνδυαστικά με χρυσό φινίρισμα για περισσότερη λάμψη. 

«Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι υφές κάθε φόρμουλας bronzer, οι οποίες πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα στον τύπο κάθε επιδερμίδας», τονίζει ο Patrick Ta, εξηγώντας: «Η λιπαρή επιδερμίδα είναι λιγότερο ανεκτική στις πιο υγρές συνθέσεις, οπότε καλό είναι να προτιμώνται οι πούδρες ή οι συνθέσεις oil-free που αφήνουν ματ τελείωμα. Αντίθετα οι πιο ξηροί τύποι δέρματος θα αποδώσουν καλύτερα με ανάλαφρες κρεμώδεις υφές, που προσφέρουν σατινέ αποτέλεσμα».

«Η σωστή χρήση bronze μακιγιάζ πρέπει να αφορά σε όλη την επιφάνεια του προσώπου -και όχι κατά τόπους-, ενώ σκόπιμο είναι να απλώνετε την εφαρμογή και στο λαιμό, ώστε να καταλήξετε σε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα», λέει ο makeup artist, και προσθέτει: «Έχει μεγάλη σημασία να “σβήνετε” το bronze χρώμα και χαμηλά προς το λαιμό έως το ντεκολτέ, ενώ όταν πρόκειται για τα μάτια, χρησιμοποιείστε μια παλέτα σκιών με αποχρώσεις που κινούνται σε γήινες αποχρώσεις με λίγη δόση από χρυσό και τίποτε παραπάνω. Αυτό που ολοκληρώνει ένα άψογο bronze μακιγιάζ είναι ένα nude κραγιόν σε ένα ή δυο τόνους πιο σκούρο από το φυσικό τόνο της επιδερμίδας των χειλιών».

THE BEAUTY TEAM