Πώς θα διατηρήσετε δυο φορές περισσότερο τη βαφή των μαλλιών σας

pos-tha-diatirisete-duo-fores-perissotero-ti-bafi-ton-mallion-sas
ΤΡΙΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Χρήσιμες συμβουλές για να παραμείνουν τα βαμμένα σας μαλλιά ζωντανά και λαμπερά μέχρι το τέλος των Γιορτών.

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που θα προτιμήσουν να μην επισκεφθούν ένα κομμωτήριο εν μέσω πανδημίας, επιλέγοντας -για ακόμη μια φορά- να ανανεώσουν το χρώμα των μαλλιών τους  μόνες, μέσα στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Αλλά είτε η βαφή εφαρμοστεί από επαγγελματία colorist, είτε από τα δικά σας χέρια, υπάρχει ενδεχόμενο να παρατηρήσετε μετά από λίγες μέρες το χρώμα τους να ατονεί. Και εν μέσω Γιορτών, θέλετε οπωσδήποτε να διατηρήσετε όλη τη λάμψη και τη φρεσκάδα του αγαπημένου σας χρώματος μαλλιών. Σε κάθε περίπτωση, τα παρακάτω μυστικά θα σας  βοηθήσουν να το πετύχετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, και με διπλάσιο χρόνο αντοχής από το συνηθισμένο.

- Προτιμήστε να λούζεστε κάθε δεύτερη μέρα: Επίσης, αποφύγετε τα κάθε λογής προϊόντα που απλά καθαρίζουν τα μαλλιά και επιλέξτε ένα απαλό σαμπουάν, σχεδιασμένο ειδικά για βαμμένα μαλλιά, που θα προστατεύσει και θα τονώσει το χρώμα σας. Τα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά περιέχουν μόνο αγνά συστατικά, ώστε να μην επενεργεί στα χημικά της βαφής και να επιτρέπει στο 

- Αποφύγετε το ξέπλυμα των μαλλιών σας με ζεστό νερό: Η θερμότητα προκαλεί βλάβη στην επιδερμίδα της τρίχας και κάνει τα μαλλιά σας πιο πορώδη, με αποτέλεσμα την ταχύτερη απομάκρυνση της βαφής. Με χλιαρό προς κρύο νερό θα είστε πιο ασφαλείς για το αποτέλεσμα.

- Εξίσου απαραίτητη είναι και η χρήση μαλακτικού για βαμμένα μαλλιά μετά από κάθε λούσιμο. 

- Αποφύγετε το καθημερινό styling των μαλλιών με το πιστολάκι: Αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά, ειδάλλως φροντίστε να χρησιμοποιείτε κάποιο θερμοπροστατευτικό σπρέι πριν από τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου styling. Επίσης πετάξτε τις φθαρμένες βούρτσες, αν θέλετε το χρώμα των μαλλιών σας να αντέξει περισσότερο στην φθορά. 

- Προμηθευτείτε ένα προϊόν ενίσχυσης των βαμμένων μαλλιών: Μια φορά τη βδομάδα εφαρμόστε στα μαλλιά σας ένα ενισχυτικό λάμψης και θρέψης για βαμμένα μαλλιά (κυκλοφορούν σε κρέμα, μάσκα ή αμπούλες), το οποίο δημιουργεί έναν αόρατο προστατευτικό μανδύα γύρω από την τρίχα, επιτρέποντας στο χρώμα να αναδεικνύεται περισσότερο. 

- Μια μάσκα τη βδομάδα:  Τα βαμμένα μαλλιά έχουν ανάγκη έξτρα ενυδάτωσης, γι’ αυτό εάν βάλετε στο πρόγραμμά σας την παρακάτω θεραπεία εντατικής περιποίησης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, τίποτε δεν θα διαταράξει την ενέργεια και τον τόνο των βαμμένων μαλλιών σας: αναμείξετε ίσα μέρη από αμυγδαλέλαιο, λάδι αβοκάντο και λάδι βιταμίνης Ε, απλώστε το μείγμα σε νωπά μαλλιά, τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν ξεπλύνετε. 

THE BEAUTY TEAM