Foxy eye μακιγιάζ ματιών: το πιο αντιρατσιστικό trend όλων των εποχών

foxy-eye-makigiaz-mation-to-pio-antiratsistiko-trend-olon-ton-epoxon
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Πώς η σαγήνη του σχιστού ματιού μετατράπηκε από τις οπαδούς του Trump σε στόχο για προεκλογικό bullying.

Μήπως στις μέρες που ζούμε, πρέπει κάθε γυναίκα να προσέχει πώς μακιγιάρει τα μάτια της ώστε να μην την θεωρήσουν ρατσίστρια; Κι όμως, ναι! 
Η ελκυστικότητα του βλέμματος -ακόμη και κάτω από μια μάσκα-, κάποιες φορές μπορεί να θεωρηθεί ανεπιθύμητη στα social media. Ένα άρθρο που δημοσίευσε το Beauty Crew πριν από μερικές μέρες, εξηγεί: «Από τη στιγμή που ένα χαρακτηριστικό προσώπου, όπως τα σχιστά μάτια, μετετράπη σε διαδικτυακό bulling από φανατικές οπαδούς του Trump, κάθε γυναίκα -Ασιάτισα ή μη- που επιλέγει να μακιγιάρει τα μάτια την σύμφωνα με την τάση foxy eye, ανήκει στην ίδια κατηγορία».

Αλλά σύμφωνα με τους makeup influencers που ηγούνται των τάσεων και μένουν ανεπηρέαστοι από τα επιθετικά σχόλια, «...το foxy eye ήρθε όχι μόνο για να μείνει, αλλά και ταυτόχρονα να πρεσβεύσει το πιο αντιρατσιστικό μήνυμα: Τα σχιστά μάτια είναι τα πιο όμορφα μάτια», λέει η Alyssa Ho, μια από τις πιο ταλαντούχες προσωπικότητες στην κινεζική βιομηχανία ομορφιάς και αξεσουάρ μόδας, και ιδρύτρια της παγκόσμιας ομάδας δικτύωσης γυναικών, MyGo2Gal.

«Ήταν πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε τις μη Ασιάτισσες να αγκαλιάζουν με θέρμη το στυλ foxy eye, και να δημιουργήσουν την πιο μεγάλη τάση μακιγιάζ ματιών την τελευταία διετία, την ίδια ώρα που αισθανόμασταν απογοητευμένες και οργισμένες από τα ρατσιστικά σχόλια κατά των “σχιστομάτηδων” από οπαδούς του Trump, κάτι πολύ οδυνηρό για κάθε γυναίκα στον πλανήτη».

Για όσες από εσάς δεν είστε εξοικειωμένες με την τάση, το μακιγιάζ ματιών foxy eye αναφέρεται σε διάφορες τεχνικές που βελτιώνουν την εμφάνιση των ματιών δίνοντας περισσότερο μήκος προς την εξωτερική γωνία, συνδυαστικά με αντίστοιχες διορθωτικές κινήσεις και στο σχήμα των φρυδιών (με top celebrities όπως η Bella Hadid και η Kendall Jenner, να έχουν υιοθετήσει την τάση από τις πρώτες). 
«Επί πολλά χρόνια τώρα, οι Ασιάτες εκφοβίστηκαν, γελοιοποιήθηκαν, εξοστρακίστηκαν, κοροϊδεύτηκαν και ταπεινώθηκαν λόγω του σχήματος των ματιών τους, αλλά φαίνεται ότι πήραν την γλυκιά εκδίκησή τους, δημιουργώντας μια παγκόσμια τάση που εξυψώνει την αισθητική κάθε γυναίκας», λέει η Alyssa Ho.

THE BEAUTY TEAM