Μάθετε πόσα οφέλη χαρίζει στα μαλλιά σας η κανέλα

mathete-posa-ofeli-xarizei-sta-mallia-sas-i-kanela-kanela
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Οι επιστήμονες τονίζουν πως αυτό το μπαχαρικό μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα ισχυρό συστατικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του πολύ δημοφιλούς μπαχαρικού έχουν αποδειχθεί από άπειρες ιατρικές μελέτες και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και αντίστοιχους ιστότοπους. Η κανέλα περιέχει υψηλά επίπεδα πολυφαινολών και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ή την προστασία του σώματος από φλεγμονώδεις καταστάσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, ακόμη και από καρκίνο, σημειώνει η Healthline, σε άρθρο που υπογράφει η ειδικός στην ολιστική ιατρική Dr. Debra Rose Wilson. Αλλά  νεότερες έρευνες φέρνουν στην επιφάνεια και μια ακόμη σημαντική ιδιότητα της κανέλας στην υγεία των μαλλιών. «Η ικανότητα να διεγείρει τη ροή του αίματος μαζί με το υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών, οδηγεί πολλές θεραπείες να εφαρμόζουν τοπικά την κανέλα στο τριχωτό της κεφαλής βελτιώνοντας την υγεία των μαλλιών και θεραπεύοντας παθήσεις όπως ξηροδερμία, πιτυρίδα και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα», γράφει η Dr. Wilson, εξηγώντας: «Επίσης, χάρη στα σημαντικά θρεπτικά συστατικά και μέταλλα που περιέχει, η κανέλα θρέφει ιδανικά τα θυλάκια, ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες τριχόπτωσης, και επιτρέποντας παράλληλα στα μαλλιά σας να προσλαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη στιλπνότητα και λιγότερα σπασίματα στις άκρες».
Στο άρθρο της η ειδικός αναφέρει ότι για να αποκτήσετε αυτά τα οφέλη μπορείτε απ’ τη μια καταναλώνετε την κανέλα μαζί με τροφές ή μέσα σε ροφήματα, αλλά και να την προσθέσετε σε μάσκες ή μαλακτικά μαλλιών. Ωστόσο, η ίδια τονίζει ότι πολύ μεγαλύτερα οφέλη θα αποκτήσουν τα μαλλιά σας εάν να εφαρμόσετε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας στις ρίζες, εφαρμόζοντας επί μερικά λεπτά ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, «κάτι που μπορείτε να κάνετε άφοβα έως και τρεις φορές την εβδομάδα».
Επιπλέον, η Dr. Wilson, δίνει και μια συνταγή με κανέλα, μέλι και ελαιόλαδο για τη δημιουργία μιας μάσκας μαλλιών, την οποία μπορείτε να εφαρμόζετε μια φορά την εβδομάδα, για περαιτέρω ενίσχυση της υγείας και της λάμψης των μαλλιών σας: «Ανακατέψτε μια κουταλιά ελαιόλαδο, δυο κουταλιές μέλι και μια κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη, και μετά το λούσιμο εφαρμόστε το μείγμα σε ελαφρώς νωπά μαλλιά εκτελώντας απαλό μασάζ. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό».

THE BEAUTY TEAM