Φτιάξτε το τέλειο κέικ φουντουκιού για τo εορταστικό lockdown

keik-fountouki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Κωνσταντίνα Γρώππα, του diatrofi.gr μας δείχνει το δρόμο για το ιδανικό κέικ φουντουκιού που θα κλέψει την παράσταση στο υπόλοιπο των γιορτών.

Αυτό το κέικ το εμπνεύστηκα όταν δοκίμασα ένα αντίστοιχο υπέροχο κέικ αμυγδάλου. Θέλησα να φτιάξω ένα από φουντούκια και να το απογειώσω προσθέτοντας κακάο και μπανάνα!

Υλικά που χρειαζόμαστε

  • 300 γραμμάρια φουντούκια
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 2 αυγά

Ας δημιουργήσουμε
Αρχικά λιώνουμε τα φουντούκια και το κακάο στο multi μέχρι να λιώσουν και τα μεταφέρουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού σε ένα μπολάκι. Ύστερα λιώνουμε τις μπανάνες στο multi και τις μεταφέρουμε και αυτές στο μπολάκι.

Στη συνέχεια χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη στο mixer και μετά προσθέτουμε το λιωμένο φουντούκι, την λιωμένη μπανάνα  και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μείγμα κακάο-ζάχαρης καρύδας ή ακόμα και με χοντροκομμένα φουντούκια.

Καλή σας απόλαυση!

Κωνσταντίνα Γρώππα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
www.diatrofi.gr