Πώς θα αποθεώσετε την εικόνα σας στις online Χριστουγεννιάτικες ευχές σας

xristougenna-euxes-kinito-koronoios
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

4 κινήσεις-κλειδιά για ένα γιορτινό μακιγιάζ που μαγνητίζει του πάντες, έστω και εξ αποστάσεως

Φέτος, όλοι θα περάσουμε τα πιο μοναχικά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από ποτέ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ευχές που θα δίνετε και θα παίρνετε από φίλους και συγγενείς μέσω live σύνδεσης, πρέπει να σας βρουν εκτός γιορτινού κλίματος.
«Ειδικά τώρα στις Γιορτές, ένα κατάλληλο μακιγιάζ όχι μόνο θα βοηθήσει εσάς τις ίδιες να δείχνετε περισσότερο όμορφη και να νιώθετε ενεργή και αισιόδοξη, αλλά θα λειτουργήσει και ως πηγή μετάδοσης θετικής ενέργειας στους ανθρώπους που θα επικοινωνούν μαζί σας για ευχές. Κανείς δεν θέλει να μοιράζεται τη χαρά των Χριστουγέννων με άτομα, που εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή σαν κάθε άλλη τυπική ημέρα στην καραντίνα», λέει η celebrity makeup artist Meredith Baraf. 

Γι’ αυτά λοιπόν τα «λαμπερά» ρεβεγιόν κάθε έτους, που λαμβάνουν χώρα στην πιο «σκοτεινή» περίοδο του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού, αξίζει να στείλετε ευχές και φιλιά στους online αποδέκτες σας, με μια εικόνα περισσότερο όμορφη και λαμπερή από ποτέ. 
Η Baraf, προτείνει τα τέσσερα απλά βασικά βήματα για να το πετύχετε, χωρίς πολύ κόπο και χρόνο.

  - Πρώτο βήμα, η ανάδειξη της εσωτερικής δύναμης της όψης σας: «Το στρες και η συσσωρευμένη κούραση αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά και εντείνουν τα σημάδια του χρόνου στην επιδερμίδα. Απλώνοντας ένα booster σε όλο το πρόσωπο θα δείτε μεγάλη διαφορά από την πρώτη κιόλας μέρα», λέει η Baraf και εξηγεί: «Τα συγκεκριμένα προϊόντα αναδόμησης και λάμψης είναι συμπυκνωμένες συνθέσεις εμπλουτισμένες με υψηλή συγκέντρωση βιταμινών και δραστικών συστατικών, χαρίζοντας βελούδινη απαλή υφή, ενώ συνδυάζονται με οποιαδήποτε κρέμα καθημερινής φροντίδας».

- Το δεύτερο βήμα είναι η τέλεια κάλυψη: «Στις online επαφές σας το μακιγιάζ της επιδερμίδας δεν πρέπει να είναι υπερβολικό, κάτι που σημαίνει ότι αποφεύγετε τα βαριά foundations, και ιδίως εκείνα που δεν ταιριάζουν στον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας -δημιουργώντας είτε πολύ λιπαρό αποτέλεσμα είτε εντελώς ματ», συμβουλεύει η makeup artist, συστήνοντας ως ιδανική λύση την εφαρμογή μιας κρέμας BB ή αντηλιακής με χρώμα. «Εάν ανησυχείτε περισσότερο για τους μαύρους κύκλους, τα σπυράκια και τις μικρές γραμμές έκφρασης, μια απαλή στρώση concealer θα κρύψει τα πάντα».

- Το μήνυμα που στέλνουν τα χείλη: «Στις online ευχές σας, όλοι κρέμονται από το στόμα σας, γι’ αυτό φροντίστε να αποκτήσετε τα πιο ζωηρά και αφράτα χείλη που είχατε ποτέ», λέει η Baraf, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες: «Προτού έρθει η στιγμή να απλώστε το αγαπημένο σας κραγιόν, φροντίστε να έχετε αφαιρέσει όλα τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια των χειλιών με ένα ειδικό scrub. Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα σαφές περίγραμμα των χειλιών σας με μολύβι στο ίδιο ακριβώς χρώμα με το κραγιόν που θα χρησιμοποιήσετε. Μετά, απλώστε μια ελαφριά στρώση κραγιόν, ταμπονάρετε με ένα χαρτομάντιλο και περάστε μια πιο πλούσια στρώση. Λίγο μετά εφαρμόστε lip gloss, αποφεύγοντας τις ιριδίζουσες συνθέσεις -απ’ τη μια δεν διαρκούν πολύ, και απ’ την άλλη ξηραίνουν τα χείλη». 

- Η «μαγεία» που κρύβει ένα λαμπερό βλέμμα: «Ξεκινήστε τονίζοντας το εσωτερικού του κάτω βλεφάρου με ένα λευκό μολύβι ματιών, με σκοπό να δείχνουν τα μάτια σας πιο ξεκούραστα και πιο φωτεινά. Κατόπιν, γεμίστε τα κενά ανάμεσα στις βλεφαρίδες με ένα μολύβι ματιών σε σκούρα απόχρωση, έτσι ώστε να φαίνονται πιο πυκνές. Στη συνέχεια, απλώστε ένα διάφανο highlighter με ιριδίζουσα σύνθεση στην εσωτερική γωνία των ματιών κάτω από το τόξο των φρυδιών. Ολοκληρώστε με μια μάσκαρα που εξασφαλίζει XXL μήκος», συμβουλεύει η makeup artist.

THE BEAUTY TEAM