Δώστε νέα ζωή στις άδειες συσκευασίες των καλλυντικών

akolouthiste-ti-suneidisi-sas-dinontas-nea-zoi-stis-adeies-suskeuasies-ton-kalluntikon-sas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Γίνετε μέλος του ολοκληρωμένου σχεδίου ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab, και κερδίστε πολλά περισσότερα απ’ όσα φαντάζεστε!

Εάν ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχατε φανταστεί πόσα οφέλη μπορεί να χαρίσει η ανακύκλωση μιας άδειας συσκευασίας καλλυντικών σε σας προσωπικά, αλλά και στην τοπική κοινωνία που ζείτε, έως και στον πλανήτη ολόκληρο, έρχεται η εταιρεία KORRES να σας το αποδείξει.

Το KORRES Recycle Lab δίνει μία νέα διάσταση στις άδειες συσκευασίες καλλυντικών, που έως τώρα πετούσατε στα σκουπίδια. Το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης καλλυντικών συσκευασιών που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η KORRES, δίνει μια νέα, διαφορετική μορφή σ’ αυτά τα «απορρίμματα», μεταμορφώνοντάς τα σε εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

«Απλά ακολουθούμε τη συνείδησή μας», λέει ο Γιώργος Κορρές, φαρμακοποιός και ιδρυτής της εταιρείας, εξηγώντας: «Έχουμε δημιουργήσει έναν συγκεκριμένο κύκλο ζωής κάθε καλλυντικού προϊόντος μας, που ξεκινά από τη γη, το σπόρο και το βότανο, περνώντας μέσα από την εκχύλιση, την έρευνα και τη συσκευασμένη φόρμουλα, καταλήγοντας στην τελική επιστροφή της άδειας συσκευασίας σε μία νέα μορφή για καινούργια χρήση -είτε εικαστική, είτε πρακτική. Αυτός είναι ο πλήρης κύκλος των αξιακών επιλογών μας, είναι η δική μας εμμονή. Αυτή είναι η πυξίδα μας, σε ό,τι κάνουμε».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα KORRES Recycle Lab, η εταιρεία σάς προσκαλεί να επιστρέψετε τις άδειες καλλυντικές συσκευασίες σας στην πηγή αγοράς -το φαρμακείο- συμμετέχοντας στην επίτευξη ενός ευρύτερου κοινωνικού στόχου μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός σας. 
Οι άδειες συσκευασίες επιστρέφουν στη μονάδα ανακύκλωσης, όπου διαλέγονται, ταξινομούνται, καθαρίζονται, συμπυκνώνονται και ανακυκλώνονται, είτε μέσα στο KORRES Recycle Lab, όσον αφορά στο πλαστικό, ή σε άλλους εξειδικευμένους φορείς που ειδικεύονται στην ανακύκλωση γυαλιού και χαρτιού.  
Μετά, αυτά τα νέα υλικά, μεταμορφώνονται σε design αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που επιμελούνται οι ειδικοί σχεδιαστές της KORRES, και τα οποία θα προσφέρονται ως δώρο σε όσους συμμετέχουν στο σχέδιο ανακύκλωσης, συμβάλλοντας με τις δικές τους άδειες συσκευασίες. 
Στον πυρήνα αυτής της προσπάθειας βρίσκεται το δίκτυο ηθικών συνεργασιών με Έλληνες καλλιεργητές, η zero-waste εκχύλιση των βοτάνων, η εμμονή με την επιστημονική έρευνα που αποκαλύπτει τα βιολογικά μονοπάτια ισχυρών φυσικών δραστικών, η ανάπτυξη συνθέσεων με φαρμακευτικές προδιαγραφές απουσία άνω των 1.500 συνθετικών συστατικών και οι τρόποι αειφόρου ανάπτυξης της παραγωγής, με έμφαση στην αισθητική και στη λειτουργικότητα της φόρμας, έως την «δημιουργική» ανακύκλωση. 


THE BEAUTY TEAM