Το τέλειο styling μαλλιών που δεν διαρκεί πάνω από μερικά δευτερόλεπτα

to-teleio-styling-mallion-pou-den-diarkei-pano-apo-merika-deuterolepta
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Λύσεις άμεσης δράσης για να έχετε μαλλιά «κομμωτηρίου» ακόμη και αν μόλις σηκωθήκατε από το κρεβάτι.

Σε αυτόν τον νέο και απροσδόκητα μοναχικό καιρό, πολλές κλασικές συνήθειες περιποίησης έχουν εξαφανιστεί από τον ορίζοντα -με κυριότερη, τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο για ένα φρεσκάρισμα της κουπ ή ένα styling μαλλιών μεγάλης αντοχής. Αλλά όταν μένετε διαρκώς στο σπίτι και οι εφαρμογές Zoom και Skype είναι διαρκώς ενεργές, κάπως πρέπει η εικόνα των μαλλιών σας να δείχνει τόσο αξιοπρεπής, όσο και πριν την καραντίνα. «Ανεξάρτητα εάν φοράτε τις πιτζάμες σας ενώ επικοινωνείτε live online, το κεφάλι σας δεν πρέπει να δείχνει σαν μόλις να σηκωθήκατε από το κρεβάτι», λέει η celebrity hair stylist Lyndsey Harrison. «Όταν τα μαλλιά σας φαίνονται περιποιημένα, αισθάνεστε πολύ καλύτερα μιλώντας με συνεργάτες, πελάτες ή απλούς φίλους στο διαδίκτυο, δείχνοντας σε όλους, ότι αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας η θηλυκότητά σας δεν έχει χαθεί». Οι επαγγελματικές συμβουλές της Harrison, θα αλλάξουν την εικόνα των μαλλιών σας στο λιγότερο δυνατό χρόνο και με την ελάχιστη προσπάθεια από εσάς.

- Το gel είναι η πρώτη και καλύτερη λύση styling για μαλλιά κοντά έως το καρέ που δεν ξεπερνά το λαιμό. «Οι νέες εξελιγμένες συνθέσεις των gel απέχουν έτη φωτός από εκείνα τα σκληρά προϊόντα που κυκλοφορούσαν στη δεκαετία του ’90, μιας και είναι πολύ πλούσιες σε ενυδατικά στοιχεία και  χαρίζουν σούπερ-δυνατό κράτημα μεγάλης διάρκειας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ παράλληλα διατηρούν τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και λαμπερά», λέει η Harrison, προσθέτοντας: «Εφαρμόστε το gel κυρίως όσο πλησιάζετε τις μύτες των μαλλιών, δημιουργώντας στο δευτερόλεπτο μια τιθασευμένη κουπ που πλημμυρίζει από ενέργεια και νεανικότητα». 

- Για πιο μακριά μαλλιά ή μοιραίες μπούκλες η κρέμα φορμαρίσματος είναι η πιο σίγουρη επιλογή. Αυτού του είδους τα προϊόντα styling περιέχουν τα ίδια συστατικά με τα gel αλλά σε μικρότερες ποσότητες. Και αυτό είναι χρήσιμο όταν δεν θέλετε τα μακριά, πυκνά μαλλιά σας να δείχνουν κολλημένα στο κεφάλι σας. «Το βασικό πλεονέκτημα μιας κρέμας διαμόρφωσης είναι ότι αφήνει τις τρίχες λαμπερές χωρίς να δείχνουν βρεγμένες», λέει η Harrison, συμβουλεύοντας να αποφύγετε τις φόρμουλες που περιέχουν σιλικόνη, επειδή βαραίνει την τρίχα.

- Ο αφρός χαρίζει περισσότερο όγκο σε κάθε μήκος και πυκνότητα μαλλιού. «Θεωρείται το ευτυχές ενδιάμεσο μεταξύ κρέμας φορμαρίσματος και τζελ, μιας και οι ανάλαφρες συνθέσεις του με ενεργά συστατικά και βιταμίνες έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη διάμετρο της τρίχας, να δυναμώνουν τα λεπτά ή άτονα μαλλιά και να χαρίζουν ανάλαφρη κίνηση», λέει η hair srtylist, συστήνοντας να απλώνετε τον αφρό με το κεφάλι προς τα κάτω, απλώνοντας το προϊόν από τις ρίζες έως τις άκρες.

- Το σπρέι αλατιού δεν είναι μόνο για να σας θυμίζει το καλοκαίρι. «Πρόκειται για μια σχετικά νέα κατηγορία προϊόντων styling, η οποία χαρίζει μια επιτηδευμένα ανακατεμένη όψη στο μαλλί, όπως ακριβώς αν θα περνούσατε μια μέρα στην παραλία -αλλά χωρίς να δείχνει ατημέλητο. Στη σύνθεση τους εκτός από αλάτι, υπάρχουν συστατικά που μετριάζουν την ξηρότητα και προστατεύουν την τρίχα από το φριζάρισμα, με αποτέλεσμα υπέροχους κυματισμούς στις πλεξούδες σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας», λέει η ειδικός.

- Το ξηρό σαμπουάν σώζει ό,τι δεν σώζεται, κυρίως όταν δεν έχετε προλάβει να λουστείτε. «Είναι ένα αληθινά σωτήριο προϊόν καθαρισμού και styling ταυτόχρονα, εξασφαλίζοντας στο λεπρό όγκο στις ρίζες, πλούσιο τελείωμα στις άκρες, λαμπερή όψη και αίσθηση φρεσκάδας», τονίζει η Harrison, σημειώνοντας ότι οι νέες φόρμουλες ξηρών σαμπουάν εξελίσσονται διαρκώς και δεν αφήνουν ίχνη πούδρας στα μαλλιά, με βασικότερο πλεονέκτημά τους την εξαφάνιση της λιπαρότητας στο λεπτό -σαν να έχετε μόλις λουστεί.

THE BEAUTY TEAM