Πώς τα γλυκά των Γιορτών απειλούν την νεότητά σας

pos-ta-gluka-ton-giorton-apeiloun-tin-neotita-sas
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ένας κορυφαίος επιστήμονας της αντιγήρανσης -με τη βοήθεια της Adele- εξηγεί.

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, η Adele κήρυξε τον πόλεμο κατά της ζάχαρης στα social media, έχοντας πάρει τη μεγάλη απόφαση να χάσει 45 κιλά και να εμφανιστεί «συλφίδα» έπειτα από πολλά χρόνια πολέμου με το πάχος της. «Η προσπάθειά μου να αποκτήσω περισσότερη αντοχή για τις περιοδείες μου, αλλά και να καταφέρω να χωράω στα ρούχα μου νιώθοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη σκηνή, είχε έναν μόνο στόχο: να ξεφύγω από τον εθισμό στη ζάχαρη. Συνήθιζα να πίνω πάνω από δέκα φλιτζάνια καφέ την ημέρα, με δύο κύβους ζάχαρης τη φορά, γεμίζοντας το σώμα μου με τουλάχιστον 500 άχρηστες θερμίδες μόνο από τον καφέ που έπινα», έχει γράψει η Adele στο Instagram

Αλλά δεν είναι μόνο το πλεονάζον σωματικό πάχος που οδήγησε την τραγουδίστρια να κόψει εντελώς τη ζάχαρη από τη ζωή της. «Κάθε πρωί, ξυπνούσα με ένα πρόσωπο πρησμένο, αλλά και ταυτόχρονα ξηρό και θαμπό εξαιτίας της κατακράτησης υγρών που οφείλονταν στην υπερβολική ποσότητα ζάχαρης. Αυτό που έμαθα από την πορεία μου προς την απώλεια βάρους και τον γενικότερο μετασχηματισμό της υγείας μου, ήταν πως η πλήρης αποχή από τη ζάχαρη μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα να δείχνει νεότερη και λεπτότερη κατά δέκα χρόνια», έχει πει η Adele σε συνεντεύξεις της.  

Πόσο δίκιο είχε η Adele; Μια αυθεντία στον τομέα της αντιγήρανσης, ο δερματολόγος Dr. Harold Lancer, εξηγεί: «Η ορατή ζάχαρη που καταναλώνετε με τα ροφήματα, όπως και η κρυφή ζάχαρη που υπάρχει μέσα σε όλα τα γλυκά και τις τυποποιημένες τροφές, διασπά άμεσα το κολλαγόνο -την ελαστική ουσία που κάνει το δέρμα να φαίνεται γεμάτο, νεανικό και ανυψωμένο-, ενώ αποδυναμώνει συστηματικά το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα την μειωμένη ικανότητα του οργανισμού στην καταπολέμηση των βακτηριδίων. Τα βακτήρια που είναι φραγμένα στους πόρους δημιουργούν όλα εκείνα τα σπυράκια που ξεπροβάλλουν μέσα σε μια νύχτα από το πουθενά».

Επίσης, η ζάχαρη ενεργοποιεί την παραγωγή ινσουλίνης, η οποία προκαλεί δυσλειτουργίες στη χρήση πρωτεϊνών με αντίκτυπο τη μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης. «Η τεστοστερόνη κάνει τους πόρους μεγαλύτερους, το δέρμα πιο τραχύ και το πρόσωπο διαρκώς ερεθισμένο», αναφέρει ο Dr. Lancer, συμβουλεύοντας: «Αποφεύγοντας εντελώς την ζάχαρη και τα γλυκά που την περιέχουν, θα δείτε διαφορά στο πρόσωπό σας μέσα σε 72 έως 96 ώρες. Θα αισθάνεστε γενικώς καλύτερα, το χρώμα σας θα επανέλθει στο φυσιολογικό, η επιδερμίδα θα είναι λιγότερο λιπαρή και καθόλου ξηρή, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια θα μειωθούν και η αίσθηση της σφριγηλότητας θα είναι πολύ έντονη».

THE BEAUTY TEAM