Τα 3 απλά βήματα για να πετύχετε το τέλειο μανικιούρ μόνες στο σπίτι

ta-3-apla-bimata-gia-na-petuxete-to-teleio-manikiour-mones-sto-spiti-apla-bimata-gia-na-petuxete-to-teleio-manikiour-mones-sto-spiti
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ενας top nail artist μοιράζεται τις επαγγελματικές συμβουλές του.

Είτε προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, είτε επειδή δεν μπορείτε να επισκεφθείτε ένα σαλόνι νυχιών εξαιτίας των απαγορεύσεων, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να μάθετε να εφαρμόζετε το μανικιούρ σας μόνες στο σπίτι. Εκτός από την πραγματική ικανοποίηση που θα νιώσετε, μια ρουτίνα μανικιούρ εμπεριέχει και μερικά βήματα που είναι πολύ θεραπευτικά για την υγεία των νυχιών σας. Ένας από τους λίγους άντρες nail artists στον πλανήτη της showbiz, ο Tom Bachik (και προσωπικός μανικιουρίστας της Jennifer Lopez) έρχεται να μοιραστεί τις συμβουλές και τα μυστικά του για μια ολοκληρωμένη φροντίδα και «δημιουργική απογείωση» των νυχιών σας.

«Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσετε την εικόνα του δέρματος στη βάση των νυχιών, φροντίζοντας με ήπιες κινήσεις τα πετσάκια», λέει ο Bachik, τονίζοντας ωστόσο, ότι το να κόβετε με ψαλιδάκι ή να τα σπρώχνετε βίαια προς τα πίσω είναι μεγάλο λάθος, επειδή το δέρμα προστατεύει το νύχι από βακτήρια και μύκητες και η αφαίρεσή τους μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις. «Ο καλύτερος τρόπος είναι να μαλακώσετε το ξηρό δέρμα στην γύρω περιοχή βυθίζοντας αρχικά τα δάχτυλά σας για δυο λεπτά σε ένα μικρό μπολάκι που θα έχετε ανακατέψει ζάχαρη και λάδι, και αφού τα σκουπίσετε απαλά, βυθίστε τα επί άλλα δυο λεπτά σε ένα άλλο μπολάκι με χλιαρό νερό και λίγο χυμό λεμονιού -το οποίο έχει αντισηπτικές ιδιότητες», συμβουλεύει ο Bachik. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να αφαιρέστε εύκολα τα πετσάκια σας με απαλές κινήσεις που θυμίζει απολέπιση.  

«Το δεύτερο βασικό βήμα είναι η εφαρμογή μιας βάσης πριν το βάψιμο, επειδή αυτή η κίνηση διασφαλίζει όχι μόνο το ότι το βερνίκι θα απλωθεί όπως πρέπει και το χρώμα θα διαρκέσει περισσότερο, αλλά και επειδή η ύπαρξη μιας πλούσιας base coat κάνει την πλάκα νυχιών πιο ανθεκτική και επίσης προστατεύει τα ζωντανά κύτταρα από τα επιβλαβή χημικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο βερνίκι», λέει ο Bachik. 

«Μόλις έρθει η πολυπόθητη στιγμή να απλώσετε το αγαπημένο σας μανό, θυμηθείτε αυτό: Μη χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα βερνικιού», λέει ο nail artist και εξηγεί: «Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνετε είναι να απλώνετε παχιές στρώσεις βαφής -δυο και τρεις φορές συνεχόμενα. Όμως αυτή η τακτική δεν επιτρέπει στο χρώμα να στεγνώσει σωστά και να σταθεροποιηθεί. Έτσι, μπορεί να καταλήξετε με φουσκάλες στο χρώμα και ορατά υπολείμματα στο δέρμα». Ο Bachik προτείνει να εφαρμόσετε μόνο δυο στρώσεις βερνικιού χρησιμοποιώντας το πολύ μια ή δύο κινήσεις ανά νύχι, αφήνοντας την πρώτη στρώση να στεγνώσει τελείως πριν εφαρμόσετε την επόμενη. «Με λιγότερο βερνίκι στο πινέλο είναι πιο εύκολο να ελέγξετε το τελικό αποτέλεσμα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια τέλεια δημιουργία μανικιούρ». 

«Το αποτέλεσμα θα διαρκέσει περισσότερο, εάν κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε  εφαρμόζετε ελαιόλαδο στα νύχια και τα πετσάκια με τη βοήθεια μιας μπατονέτας ή ενός καθαρού μαλακού πινέλου για νύχια», συμβουλεύει ο ειδικός, εξηγώντας ότι το ελαιόλαδο διεισδύει βαθιά στο δέρμα και τα νύχια, και επειδή περιέχει βιταμίνη Ε, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, βοηθώντας στην επιδιόρθωση και την υγιέστερη ανάπτυξη των νυχιών σας, ενώ εσείς κοιμάστε».

THE BEAUTY TEAM