Πώς η Cate Blanchett ξαναγεννιέται όμορφη κάθε 8 ώρες

pos-i-cate-blanchett-ksanagennietai-omorfi-kathe-8-ores-ores
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Εδώ είναι το μυστικό για να δείχνετε κι εσείς πολύ πιο νέα από την φαινομενικά ώριμη ηλικία σας.

Αν υπάρχει μια διασημότητα της βιομηχανίας του θεάματος που κάνει πολλές γυναίκες να τη φθονούν για την ποιότητα της επιδερμίδας της, αυτή είναι η Cate Blanchett. Σε ηλικία 51 ετών, η Αυστραλιανή οσκαρική ηθοποιός έχει γίνει δημοφιλής τόσο για το ερμηνευτικό της ταλέντο όσο και για την άψογη, λαμπερή επιδερμίδα της. «Το δέρμα μου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όταν ήμουν νεότερη, επειδή με τα χρόνια έμαθα ποιες είναι οι ανάγκες του και πώς πραγματικά λειτουργεί», εξήγησε στο The Cut. «Νομίζω ότι το δέρμα μου είναι πολύ πιο ανθεκτικό σήμερα. Έχω λιγότερα ξεσπάσματα ακμής και κοκκινίλες από ό, τι στα 20 μου, και αν και δεν είμαι μοντέλο, μπορώ να πω ότι η ποιότητα της επιδερμίδας μου με έχει βοηθήσει να πρωταγωνιστώ και σε καμπάνιες για οίκους καλλυντικών. Και αυτό είναι κάτι σαν το μεγαλύτερο βραβείο ομορφιάς για μένα».

Ωστόσο, το μυστικό πηγάδι της νεότητας που έχει βρει η Blanchett, ακούει στο όνομα Georgia Louise, μια celebrity αισθητικό που αποτελεί εδώ και χρόνια την προσωπική σύμβουλο ομορφιάς της ηθοποιού –μαζί με μια σειρά άλλων επώνυμων γυναικών της showbiz. 
Όπως έχει πει η Νεοϋορκέζα facialist στο Allure, η καλύτερη στιγμή για να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά κάθε μικρή ή μεγάλη βλάβη που υφίσταται η επιδερμίδα σας από το έντονο στρες της ζωής, τις εξωτερικές επιθέσεις και τις ορμονικές αναταράξεις, είναι το βράδυ. Η Louise συμβουλεύει: «Βασικός σκοπός είναι η εξουδετέρωση ή η μείωση των ζημιών σε κυτταρικό επίπεδο. Η καλύτερη ρουτίνα μιας αντι-στρες περιποίησης για κάθε περίπτωση και ηλικία απαιτεί τη χρήση τριών βασικών προϊόντων: αντιοξειδωτικός ορός, κρέμα με Α-ρετινοειδή ή βιταμίνη C και υαλαουρονικό οξύ για τοπική χρήση. Απλώνετέ τα κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα στο πλαίσιο της φυσικής αποκατάστασης που συντελείται εκείνες τις ώρες από τον οργανισμό σας».

AFF-USA/REX/Shutterstock
Η αισθητικός τονίζει ότι μέσα στις οκτώ ώρες που διαρκεί ένας βραδινός ύπνος, η συνέργεια αντιοξειδωτικού ορού και κρέμας με ρετινόλη βοηθά στη σταθεροποίηση των κυττάρων του δέρματος σε περιόδους στρες, ενισχύει δραστικά την άμυνά τους από ελεύθερες ρίζες και φλεγμονές και προάγουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου.
«Η επόμενη βασική αντιγηραντική κίνηση αφορά στο επόμενο πρωί», προσθέτει η Louise, τονίζοντας ότι η κρέμα που θα απλώσετε μόλις ξυπνήσετε πρέπει να περιέχει ceramides. «Είναι μόρια λιπιδίων που βρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση στη μεμβράνη κάποιων κυττάρων, στα οποία οφείλεται η σφριγηλότητα, η απαλότητα και η λεία όψη μιας νεανικής επιδερμίδας», εξηγεί. «Πέρα από την αίσθηση καθαριότητας και υψηλής ενέργειας που προσφέρει, μια κρέμα με ceramides αναζωογονεί την κυκλοφορία του αίματος και μαζί μειώνει τη φλεγμονή σε κυτταρικό επίπεδο».

THE BEAUTY TEAM