Η ρουτίνα ομορφιάς μετά τον κωδικό #6

i-routina-omorfias-meta-ton-kodiko-6
ΤΡΙΤΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Επειδή fitness και ομορφιά πηγαίνουν χέρι-χέρι, ακολουθήστε τις κατάλληλες κινήσεις ανάκαμψης της επιδερμίδας σας μετά τη σωματική άσκηση.

Εάν είστε από τις γυναίκες που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη μόνη διέξοδο για σωματική εκτόνωση που τους δίνει ο ΕΟΔΥ εν μέσω καραντίνας (κωδικός #6 στο 13033), πρέπει κατ’ αρχήν να γνωρίζετε ότι εκτός από τη σιλουέτα σας ευεργετείτε ταυτόχρονα και τη νεότητα της επιδερμίδας σας. Αλλά το άλλο που επίσης πρέπει να ξέρετε, είναι πως κάθε φορά που βγαίνετε στο δρόμο ή στο γειτονικό πάρκο για προπόνηση, η μυϊκή καταπόνηση αλλά και η απώλεια φυσικής υγρασίας, πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων εξαιτίας της έντονης εφίδρωσης, μπορούν να αποσταθεροποιήσουν σημαντικά το χόριο του δέρματος, τη δεύτερη κύρια στιβάδα μετά την επιδερμίδα, η οποία αποτελείται κυρίως από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης.  

Η δερματολόγος Dr. Julie Russak εξηγεί τους βασικούς κανόνες ανάκαμψης της επιδερμίδας σας, τους οποίους πρέπει να τηρείτε με ευλάβεια μετά από κάθε προπόνηση: 

- Εάν γυμνάζεστε καθημερινά σε εξωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από την εποχή, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό SPF ευρέως φάσματος. Είναι το κύριο αμυντικό όπλο σας ενάντια στην πρόωρη γήρανση. Γι’ αυτό, πριν βγείτε από το σπίτι, απλώστε μια πλούσια στρώση αντηλιακής κρέμας, προτιμώντας τις φόρμουλες που είναι περισσότερο ανθεκτικές στον ιδρώτα και έχουν ελαφριά υφή -ιδανικές για τα σπορ.

- Η εσωτερική ενυδάτωση είναι πρωταρχικής σημασίας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει πάντα να πίνετε πολύ νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Εξωτερικά, είναι ζωτικής σημασίας η αναπλήρωση της φυσικής υγρασίας και των άλλων θρεπτικών συστατικών με μια κρέμα προσώπου σώματος. Ειδικά για το πρόσωπο, η επιπλέον χρήση ορού ενυδάτωσης μετά το ντους έχει ζωτική σημασία για το χόριο του δέρματός σας, μιας και τα serum έχουν την ικανότητα να διεισδύουν βαθύτερα.

- Για να αποφύγετε το κλείσιμο των πόρων εξαιτίας της έντονης εφίδρωσης και της υπερπαραγωγής σμήγματος, η απολέπιση με ένα ειδικό scrub προσώπου κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας θεωρείται υποχρεωτική -αλλά όχι περισσότερο από δυο φορές τη βδομάδα.

- Τέλος, φροντίστε τα «λουσμένα» από τον ιδρώτα μαλλιά σας με σαμπουάν και μαλακτικά που είναι ειδικά φτιαγμένα για συχνό λούσιμο και δεν απομακρύνουν τα φυσικά λιπίδια του τριχωτού της κεφαλής.
 

THE BEAUTY TEAM