Αιδοιοπλαστική: ένα ταμπού που καταρρίπτει η εξελιγμένη γυναικολογία

aidoioplastiki-ena-tampou-pou-katarriptei-i-ekseligmeni-gunaikologia-ekseligmeni-gunaikologia
ΤΡΙΤΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αισθητική επέμβαση στην ευαίσθητη περιοχή, μετά από μια γέννα.

Όσο κι αν ένας τοκετός αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία στη ζωή κάθε νέας μητέρας γεμίζοντάς την με ευτυχία, εντούτοις, δημιουργεί καταστάσεις που μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα της ζωής, αλλά και στην διάθεσή της για σεξ. Σχεδόν κάθε γυναίκα μετά από έναν φυσιολογικό τοκετό, βιώνει κολπική χαλάρωση, ξηρότητα και ακούσια απώλεια ούρων, νιώθοντας διαρκώς προβληματισμένη με την ευαίσθητη περιοχή της. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, οι εξελίξεις στον τομέα της κοσμητικής και επανορθωτικής γυναικολογίας προσφέρουν σε κάθε γυναίκα μετά από έναν ή περισσότερους τοκετούς, πλήρη ανάπλαση και αναδιαμόρφωση των ιστών της ευαίσθητης περιοχής. 

Σύμφωνα με μελέτες και συμπεράσματα του Αμερικανικού Οργανισμού Αισθητικής, η σύγχρονη γυναικολογία που εξειδικεύεται στις ατομικές ανάγκες κάθε νέας μητέρας σε αισθητικά ή λειτουργικά ζητήματα της ευαίσθητης περιοχής, έχει ανακηρύξει την θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (RF) ως μια τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Στο διαδικτυακό Journal of American Aesthetic Association, όλες οι επιστημονικές αναφορές δηλώνουν ότι η θεραπεία RF αποτελούν την πιο σύγχρονη, πρωτοποριακή, θερμικά ελεγχόμενη και μη επεμβατική θεραπεία κατά της ξηρότητας του κόλπου, της ελαφριάς ακράτειας και της συχνοουρίας, της κολπικής ατροφίας και της χαλάρωσης των χειλέων του αιδοίου, βοηθώντας τη γυναίκα να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της. 
Ένας Έλληνας μαιευτήρας χειρουργός-γυναικολόγος, μέλος του Αμερικανικού Οργανισμού Αισθητικής αλλά και της Διεθνούς Εταιρείας Διατήρησης Γονιμότητας, ο Δρ Σωτήρης Τρομπούκης, εξηγεί: «Πρόκειται για μία πρωτοποριακή μη επεμβατική θεραπεία, εντελώς ανώδυνη και απόλυτα ασφαλή, η οποία απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες που βιώνουν έντονη κολπική χαλάρωση μετά τον τοκετό, αλλά και όσες άλλες ασθενείς παρατηρούν ξηρότητα λόγω έλλειψης οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση ή πάσχουν από ακράτεια, συχνές ουρολοιμώξεις και κολπίτιδες».
Οι επιστημονικές αναφορές σημειώνουν ότι η τεχνολογία της θεραπείας με ραδιοσυχνότητες RF δεν απαιτεί αναισθησία, αποθεραπεία ή άλλη μετεγχειρητική αντιμετώπιση, ενώ είναι απολύτως ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες. «Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι άμεσα, μακροχρόνια και πρόκειται για την κατάλληλη θεραπεία ακόμη και για όσες ασθενείς δεν μπορούν να λάβουν ορμονική θεραπεία -όπως οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού», επισημαίνει ο Δρ Τρομπούκης.

THE BEAUTY TEAM