Το μυστικό της Gisele Bündchen για αγέραστη ομορφιά; Η υπεύθυνη ομορφιά!

to-mustiko-tis-gisele-bündchen-gia-agerasti-omorfia-i-upeuthuni-omorfia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η μούσα της νέας καμπάνιας της Dior, μιλά για το οικολογικό της όραμα στην σύγχρονη βιομηχανία καλλυντικών.

Το 1997, ο σχεδιαστής Alexander McQueen διάλεξε μια νεαρή και άγνωστη τότε κοπέλα για να πρωταγωνιστήσει στην ανοιξιάτικη κολεξιόν με τίτλο «Rain!», και ο λόγος ήταν επειδή ακριβώς η συγκεκριμένη καλλονή ήταν εκείνη που μπορούσε να περπατήσει με εξαιρετική σταθερότητα και άνεση πάνω σε ψηλοτάκουνα, στην ...βρεγμένη πασαρέλα. Πάνω από 20 χρόνια αργότερα, η Βραζιλιάνα Gisele Bündchen θεωρείται ένα από τα κορυφαία supermodels στον κόσμο, με ορόσημο το 2000, όπου το περιοδικό Rolling Stone την ανέδειξε ως την πιο όμορφη γυναίκα του πλανήτη. 
Αν και 40 ετών σήμερα, η Gisele, εξακολουθεί να αποτελεί πρότυπο ομορφιάς,  ξεπερνώντας ακόμη τον ίδιο της τον εαυτό. Η νέα καριέρα της στο μόντελινγκ δεν σηματοδοτείται από το «sexiness» πρότυπο που είχε χτίσει ως Άγγελος της Victoria's Secret, αλλά σε μια ακτιβιστική φιλοσοφία και δράση με σκοπό την διάδοση της περιβαλλοντικής συνείδησης και των καλών πρακτικών στη δημιουργία και παραγωγή καλλυντικών προϊόντων. 
Με αφορμή την νέα καμπάνια του οίκου Dior για τη σειρά περιποίησης Capture Totale, η Bündchen, εξηγεί στο L'Officiel τι σημαίνει για την ίδια ο όρος «υπεύθυνη ομορφιά»: 

«Είναι η ευαισθησία στην φυσική ομορφιά, κατανοώντας τη δύναμη του αντίκτυπου που έχουν όλες οι ενέργειές μας στο περιβάλλον και την υγεία μας γενικά. Ο οίκος Dior έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, ανησυχώντας περισσότερο για τις επιπτώσεις των ενεργειών του και αληθινά θαυμάζω την προσπάθειά του για συνεχή βελτίωση και ενσωμάτωση φυσικών συστατικών στις φόρμουλες περιποίησης που δημιουργεί τα τελευταία χρόνια. Όταν μεγάλες μάρκες όπως η Dior αρχίζουν να συνειδητοποιούν πλήρως τις ενέργειες και τις επιπτώσεις τους, λέω στον εαυτό μου ότι είναι μια καλή πρόοδος που δίνει ελπίδα, στην οποία μπορώ να συμμετέχω κι εγώ με όση δύναμη διαθέτω. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, επειδή η φύση είναι ο πιο πολύτιμος και ζωτικός πόρος μας. Ελπίζω ότι ολόκληρη η βιομηχανία ομορφιάς μπορεί να βρει κοινό έδαφος για την εφαρμογή πιο βιώσιμων πρακτικών, οι οποίες βοηθούν τόσο τους ανθρώπους όσο και το περιβάλλον. Το να κάνουμε μικρά, ουσιαστικά βήματα προς τα εμπρός, όπως για παράδειγμα να στρέφουμε το αγοραστικό ενδιαφέρον μας σε μάρκες που προσφέρουν συσκευασίες χωρίς πλαστικά και φυσικά συστατικά, είναι ήδη μια υπέροχη αρχή. Θέλω να υποστηρίξω μάρκες που έχουν δεσμευτεί να εφαρμόζουν βιώσιμες και οικολογικά υπεύθυνες πρακτικές και που μοιράζονται τις αξίες μου. Προσπαθώ να συμπεριλάβω την έννοια της αειφορίας σε όλες τις πτυχές της ζωής μου, ακόμη και στην πιο ασήμαντη. Μερικές φορές είναι δύσκολο να ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, αλλά το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσεις ότι παίζεις ζωτικό ρόλο στην προστασία της φύσης».

THE BEAUTY TEAM