Η «ζεν» ρουτίνα ομορφιάς της Andie MacDowell

i-zen-routina-omorfias-tis-andie-macdowell
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Πώς στα 62 της, διατηρεί τη λάμψη μιας αυθεντικής σταρ της ομορφιάς, μέσα από γαλήνιες και «ολιστικές» πρακτικές.

Η Andie MacDowell είναι μια γυναίκα, που σήμερα, μπορεί να εμπνεύσει εκατομμύρια άλλες, ακόμη και εάν είναι στην ηλικία των κοριτσιών της (26 ετών η Margaret, 30 ετών η Rainey), κάτι που απέδειξε με την εκθαμβωτική παρουσία της στο πρόσφατο ντεφιλέ  της ανοιξιάτικης κολεξιόν του οίκου Yves Saint Laurent. 
Αλλά οι συμβουλές ομορφιάς του πρώην μοντέλου και βραβευμένης ηθοποιού, δεν έχουν να κάνουν με προϊόντα μακιγιάζ, ενέσεις Botox ή μεσοθεραπείες ενυδάτωσης. Σε συνέντευξή της στον Guardian, η MacDowell λέει: «Διαχρονικά, οι άντρες ηθοποιοί είχαν πάντα καλύτερους και πιο ακριβοπληρωμένους ρόλους καθώς γερνούσαν, αντίθετα με τις γυναίκες. Αλλά αυτό άλλαξε από τη στιγμή που πρότυπα σαν την Meryl Streep, την Jane Fonda ή την Megan Riedlinger απέδειξαν ότι δεν υπάρχει διαφορά, αποδεικνύοντας όχι μόνο στα ταμεία του Χόλιγουντ, αλλά και στο ευρύ κοινό, ότι κάθε γυναίκα μπορεί να είναι σταρ σε όποια ηλικία και αν είναι, χωρίς να νιώθει ντροπή για τις ρυτίδες της».

Η MacDowell εξηγεί τους απλούς τρόπους που η ίδια ακολουθεί εδώ και χρόνια, αποκαλύπτοντας το μεγάλο μυστικό: «Όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη που δείχνετε στον εαυτό σας, μέσα από μια υγιεινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, η οποία απαιτεί αφοσίωση και στοργή, ειδικά όσο μεγαλώνετε», λέει, και εξηγεί: «Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο πριν και μετά το μπάνιο με σκοπό να δώσετε στο δέρμα σας την ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ήπια και ομαλά. Η αποτοξίνωση του δέρματος πρέπει να είναι σαν μια ιεροτελεστία: μην βιάζεστε, μην τρίβετε σκληρά, μην απλώνετε τις κρέμες σας πρόχειρα, μην χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προϊόντα».

Αυτό που διαρκώς συμβουλεύει τις κόρες της η MacDowell: «Ενυδατωθείτε περισσότερο. Επειδή το δέρμα είναι ένα ζωντανό όργανο, οι λοσιόν και οι κρέμες από μόνες τους δεν θα μπορούν να προσφέρουν τίποτε, εάν δεν αποκτήσετε  υγιεινές και αποτοξινωτικές συνήθειες που βοηθούν το δέρμα να ανανεωθεί από μέσα προς τα έξω. Γι’ αυτό πίνετε περισσότερο νερό και καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά καθημερινά, με σκοπό να πολλαπλασιάσετε τα οφέλη από την περιποίηση με τα κατάλληλα προϊόντα».

Το άλλο «ζεν» μυστικό ομορφιάς που αποκαλύπτει η ηθοποιός, είναι το μασάζ προσώπου: «Είτε το εφαρμόζετε μόνη σας την ώρα που απλώνετε με ηρεμία την ενυδατική σας κρέμα, είτε επιλέξετε να αφεθείτε στα χέρια μιας ειδικού, μάθετε ότι το μασάζ είναι το πράγμα που θα αγαπήσει περισσότερο από κάθε άλλη κούρα η επιδερμίδα σας, επειδή βελτιώνει άμεσα την κυκλοφορία του αίματος, απομακρύνει τις τοξίνες, διώχνει το στρες, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και μειώνει τις ρυτίδες».

Όμως, το μεγαλύτερο μυστικό «ολιστικής» αντιγήρανσης που προτείνει η MacDowell, είναι εμπνευσμένο από τα βιβλία της Jane Fonda: «Κάντε περισσότερο σεξ, και νηστέψτε!». Με την πάροδο του χρόνου, όσο και αν η λίμπιντο  μειώνεται, οι ερωτικές  επαφές βοηθούν στο να μείνετε πιο συντονισμένες με την αυτοπεποίθηση και την αυτογνωσία σας. Ταυτόχρονα «...μια εβδομάδα το μήνα, δώστε στον οργανισμό σας τη δυνατότητα να αποτοξινωθεί φυσιολογικά, προσφέροντας αναγεννητικά ευεργετήματα στο δέρμα και στο σώμα σας μέσα-έξω, όπως φυσικά και στη διάθεσή σας. Για επτά ημέρες αποφύγετε κάθε μορφής τροφές ζωικής προέλευσης, γαλακτοκομικά, άσπρο ψωμί, ζάχαρη, αλκοόλ και, φυσικά, έτοιμα ή συσκευασμένα τρόφιμα», γράφει η Fonda.

THE BEAUTY TEAM