Στα 74 της, η Jane Birkin εξακολουθεί να είναι το απόλυτο beauty icon

sta-74-tis-i-Jane-birkin-eksakolouthei-na-einai-to-apoluto-beauty-icon-Jane-birkin-eksakolouthei-na-einai-to-apoluto-beauty-icon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Το μόνο μου παράπονο είναι να μου είχε πει κάποιος, νωρίτερα, ότι δεν πρέπει να απλώνω τόσο βαρύ μακιγιάζ στο πρόσωπό μου!».

Μιλώντας στην Vogue, η θρυλική ιέρεια της μόδας, της μουσικής σκηνής και του κινηματογράφου, αποκάλυψε ότι τα Swinging Sixties -εκείνη η πρωτοποριακή πολιτιστική επανάσταση, που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του ’60 με έμφαση στον εκσυγχρονισμό και τον διασκεδαστικό ηδονισμό- ήταν μια χαοτική στιγμή της ομορφιάς κάθε γυναίκας. Όπως ακριβώς και της δικής της. 
Στο βιβλίο των απομνημονευμάτων της, «Munkey Diaries 1957-1982», τα συναισθήματα της Birkin προσπαθούν να ισορροπήσουν στα άκρα: ανασφάλεια και δυσαρέσκεια από την μια πλευρά, χαρά και πάθος από την άλλη, κι ανάμεσα υστερικά επεισόδια, εκρήξεις, δάκρυα και κρίσεις κατάθλιψης.
Παρά το ταπεραμέντο και τον δυναμισμό της, η Birkin ήταν γεμάτη ανασφάλειες και είχε πείσει τον εαυτό της ότι έπασχε από μετριότητα, με μια απεγνωσμένη ανάγκη να νιώσει ότι την αγαπούν.

Πολλές δεκαετίες μετά, το σύμβολο ομορφιάς της bohème-epoché με το επιτηδευμένο bold makeup, υιοθέτησε μια πιο au naturel προσέγγιση. Όπως λέει στη Vogue «...το φυσικό μακιγιάζ ήταν ό,τι πιο υπέροχο ανακάλυψα στη ζωή μου μετά από χρόνια καλλιτεχνικής φρενίτιδας και άπειρων τόνων μακιγιάζ στο πρόσωπο και στα μάτια, που ένιωσα σαν να ξυπνούσα μέσα σε ένα ηλιόλουστο όνειρο. Μοιάζει σαν μια αβίαστη ορμή, που έλειπε από τη ζωή μου». 

Ανεξάρτητα από το αν ο χρόνος έχει δείξει τα σημάδια του στο πρόσωπο της Jane Birkin, αυτή η «αβίαστη ορμή» της φυσικής ομορφιάς που πρεσβεύει, εμπνέει μια ολόκληρη γενιά νέων κοριτσιών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα αποτελεί και σημείο αναφοράς για γυναίκες που είναι λίγο-πολύ κοντά στην ηλικία της. «Η φρέσκια όψη έχει να κάνει με την φρέσκια διάθεση για ζωή, και αυτό δεν επιτυγχάνεται με ένα πολυπόθητο καλλυντικό αλλά μάλλον, απλά, με ένα χαμόγελο. Ένα χαμόγελο, μπορεί να σε στείλει έως και δέκα χρόνια πίσω στην ηλικία σου», λέει η Birkin, συμβουλεύοντας τις νεότερες: «Μην γεμίζετε την όμορφη επιδερμίδα σας με τόνους makeup. Εάν κάποιος μου το έλεγε αυτό στην εποχή της νιότης μου, σήμερα θα έδειχνα πολλά χρόνια νεότερη».

THE BEAUTY TEAM