Πώς θα διώξετε το στρες από το πρόσωπό σας από την αρχή της νέας χρονιάς

pos-tha-dioksete-to-stres-apo-to-prosopo-sas-apo-tin-arxi-tis-neas-xronias
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ένα ολιστικό πλάνο ομορφιάς για να περάσετε το κατώφλι του 2021 -και κάθε μέρα από την Πρωτοχρονιά και μετά- με χαρούμενη διάθεση και λαμπερό δέρμα.

Είναι βέβαιο ότι καμία γυναίκα δεν νιώθει ευτυχισμένη, ήρεμη και ασφαλής με τον κορωνοϊό να απειλεί την υγεία και την ψυχολογία της, και αυτό έχει τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στην επιδερμίδα του προσώπου. Αλλά εάν θέλετε να αναπτερώσετε δραστικά την πεσμένη σας διάθεση και να αποκτήσετε μια όψη που δεν θα δείχνει θαμπή, κουρασμένη και αφυδατωμένη, ο παρακάτω οδηγός αποτελεί τον πιο σύντομο δρόμο προς την ευεξία της επιδερμίδας σας για όλο το 2021. 

«Το στρες ενεργοποιεί μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη, η οποία σκοτώνει τα κύτταρα με αποτέλεσμα αυτά να ανεβαίνουν -νεκρά πλέον- στην επιφάνεια του δέρματος με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα, ταχύτητα και έκταση. Έτσι, το πρόσωπο χάνει σταδιακά τη φρεσκάδα του και καλύπτεται από  μια μόνιμη θαμπάδα. Επιπλέον, η παρατεταμένη παραγωγή κορτιζόλης οδηγεί σε απώλεια του κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα χαλάρωση και απώλεια ελαστικότητας», λέει ένας από τους κορυφαίους δερματολόγους της Νέας Υόρκης, Dr. David Colbert, προτείνοντας τις εξής πρακτικές λύσεις: 

- Πίνετε περισσότερο νερό και απολεπίζετε ήπια το πρόσωπό σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
- Επιλέξτε για πιο αποτελεσματικό καθαρισμό της επιδερμίδας μια ήπια λοσιόν με αντιερεθιστικούς παράγοντες -όπως το εκχύλισμα γλυκόριζας ή το χαμομήλι-, εκτελώντας κυκλικές κινήσεις μασάζ για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία των κερατινοκυττάρων.
- Αναζητήστε κρέμες προσώπου με πλούσιες και λιπαρές υφές εμπλουτισμένες με αλόη βέρα, υαλουρονικό οξύ, βούτυρο καριτέ, ουρία και γλυκερίνη, συστατικά που θα ανανεώσουν την ισορροπία του υδρολιπιδικού φραγμού της επιδερμίδας.
- Ενισχύστε τη δράση της κρέμας προσώπου με ένα serum τοπικής χρήσης εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτική βιταμίνη C ή ακόμη καλύτερα, υαλουρονικό οξύ (το συστατικό αυτό έχει την δυνατότητα να συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό επανορθώνοντας τον επιδερμικό ιστό).

«Και επειδή το στρες χτυπάει κατευθείαν στο πεπτικό σύστημα, αποτρέποντας στα  απαραίτητα θρεπτικά συστατικά να αφομοιωθούν σωστά, πέρα από ένα ασθενές έντερο και μιας διαταραγμένης διάθεσης, αποκτάτε με τον καιρό ένα δέρμα άψυχο και χλωμό», τονίζει ο Dr. Colbert, προτείνοντας να εντατικοποιήσετε την κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, οσπρίων και υγιεινών λιπαρών -όπως εκείνα που περιέχει το αβοκάντο-, και να προσθέσετε στα μενού σας προϊόντα σόγιας, επειδή αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου. 

- Τέλος, ο Dr. Colbert συστήνει: «Κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, χρησιμοποιείτε ορό και κρέμα με βιταμίνη Α που  βοηθά στη σταθεροποίηση των κυττάρων του δέρματος σε περιόδους στρες, ενισχύει δραστικά την άμυνά του από τις ελεύθερες ρίζες και προάγει την παραγωγή νέου κολλαγόνου». 

THE BEAUTY TEAM