Βρήκαμε τι καλό θα ταΐσετε σήμερα την επιδερμίδα σας

brikame-ti-kalo-tha-taisete-simera-tin-epidermida-sas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Στην καραντίνα, ομορφιά και κουζίνα πάνε χέρι-χέρι. Εδώ, οι πιο γρήγορες «συνταγές» για άμεση θρέψη και τόνωση της κουρασμένης όψης σας.

Τώρα, που όλες οι ώρες της ημέρας μέσα στο σπίτι σάς προσφέρουν απεριόριστο «ελεύθερο» χρόνο για να ασχοληθείτε με τη φροντίδα της ομορφιάς σας, δείτε πόσο δημιουργικά, απολαυστικά, υγιεινά και ωφέλιμα μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε. Με τη βοήθεια της Dr. Karuna Sabnani, μιας celebrity ομοιοπαθητικού στη Νέα Υόρκη, με ειδίκευση στις δερματοπάθειες και την αντιγήρανση, ανακαλύψτε πόσα πλεονεκτήματα παρέχουν στην θαμπή, κουρασμένη και έντονα στρεσαρισμένη επιδερμίδα σας, μερικά από τα πιο αγνά φυτικά συστατικά και ορυκτά που «γεννά» η φύση -και που σίγουρα υπάρχουν μέσα στην κουζίνα σας. 
 
Το μέλι, η πανάκεια: Ως άριστη πηγή θρεπτικών ενζύμων, βιταμινών και οξέων, που ενισχύουν την συνολική υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, το μέλι (και ειδικά το βιολογικό και ακατέργαστο) είναι ένα θαυματουργό φάρμακο για το δέρμα. «Εκτός από την άμεση ωφέλειά του στη μείωση των ερεθισμών, στην παροχή βαθιάς ενυδάτωσης και στην καταπολέμηση εξανθημάτων, το βιολογικό μέλι έχει επίσης συμπεριληφθεί σε θεραπείες που χρησιμοποιούνται για την επούλωση βακτηριακών λοιμώξεων, πιτυρίδας, δερματίτιδας και ψωρίασης», λέει η Dr. Sabnani, και συμβουλεύει: «Η πιο απλή συνταγή για να αισθανθείτε άμεσα όλες τις ιδιότητες του μελιού στο ξηρό και έντονα στρεσαρισμένο δέρμα σας είναι η εξής: Σε ένα μπολ με ζεστό νερό προσθέστε δυο ποτήρια βιολογικού μελιού, ανακατέψτε καλά και κάντε πλύσεις για μερικά λεπτά. Στο τέλος, πάρτε με τα δάχτυλά σας μια ποσότητα σκέτου μελιού και κάντε ήπιο μασάζ σε όλο το πρόσωπο για δυο λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και ανακαλύψτε ως δια μαγείας, πώς οι οι πόροι σας θα είναι πιο καθαροί και το δέρμα σας θα λαμποκοπά από λάμψη χωρίς κανένα ψεγάδι». 

Τα ω-λιπαρά οξέα, η βάση μιας αναζωογονητικής θεραπείας: Εκτός της υψηλής διατροφικής τους αξίας, η επιστημονική έρευνα για τα ιχθυέλαια σε σχέση με την φροντίδα του δέρματος έχει καταλήξει σε εντυπωσιακά συμπεράσματα. Σύμφωνα με την Dr. Sabnani, η προσθήκη ενός συμπυκνωμένου ορού με ωμέγα λιπαρά οξέα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να πολλαπλασιάσει τα αποτελέσματα που παίρνετε από τα άλλα προϊόντα περιποίησης και αντιγήρανσης. «Χαρακτηριστικό ευεργέτημα της ύπαρξης ιχθυελαίων σε μια καλλυντική φόρμουλα είναι η αίσθηση απαλότητας σε ξηρές επιδερμίδες, με τις κλινικές μελέτες να μιλούν επίσης και για ταχεία ίαση μιας σειράς άλλων δερματικών παθήσεων, όπως η ροδόχρους ακμή και το έκζεμα». 

Το αβοκάντο, ο μέγας μεσολαβητής: «Ο καρπός αυτού του αειθαλούς δέντρου -γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο-, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι ένας υπερ-ενυδατικός λιπαρός παράγοντας για την υγεία του δέρματος, επειδή αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών Α, D και Ε, οι οποίες διεισδύουν στο δέρμα άμεσα, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και αμβλύνοντας τα σημάδια έκφρασης ή πρόωρης γήρανσης. Ταυτόχρονα, δρα προστατευτικά  στη μείωση των φλεγμονών του δέρματος», λέει η Dr. Sabnani, δίνοντας μια εύκολη συνταγή για μάσκα προσώπου, που προσφέρει στο μέγιστο όλα αυτά τα κέρδη για την επιδερμίδα σας: «Πολτοποιήστε ένα ώριμο αβοκάντο και ανακατέψτε το μαζί με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι, τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας μέλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώστε σε όλο το πρόσωπο και αφήστε το για δέκα λεπτά, πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό».

Το αλάτι της ζωής: Φορτωμένο με τόνους ορυκτών και θρεπτικών ουσιών όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο και κάλιο -με όλα αυτά τα μέταλλα να αποτελούν θεμέλιο λίθο των κυττάρων του ανθρώπου-, το φυσικό και ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία, την προστασία και την αποκατάσταση του δέρματος. «Χρησιμοποιήστε το ακατέργαστο αλάτι σε σπιτικές μάσκες προσώπου, το οποίο θα αναμείξετε με έλαιο καρύδας, το αιθέριο έλαιο λεβάντας και μέλι, εφαρμόζοντας με ήπιο τρίψιμο πριν το αφήσετε να στεγνώσει επί λίγα λεπτά πάνω στο πρόσωπό σας», λέει η Dr. Sabnani, προσθέτοντας: «Επίσης, το θαλασσινό αλάτι σε χονδρούς, ακατέργαστους κόκκους, αποτελεί και ένα πολύ ήπιο και φυσικό απολεπιστικό μέσο για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος σε όλο το σώμα σας». 

THE BEAUTY TEAM