6 τρόποι για να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα το 2021

6-tropoi-gia-na-apoktisete-lampero-derma-to-2021-tropoi-gia-na-apoktisete-lampero-derma-to-2021
ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η θαμπή επιδερμίδα είναι ένα πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να αφήσετε πίσω στο 2020.

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, μια πολύ καλή κίνηση ομορφιάς και ευεξίας  είναι να προσπαθήσετε να αποκτήσετε όσο περισσότερη φυσική λάμψη στην όψη σας. Η Dr. Binh Ngo, κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας λέει, ότι μια νέα, πιο λαμπερή προοπτική στην εικόνα της επιδερμίδας σας, δεν θα αποτελέσει μόνο ένα μέσο προαγωγής της καλύτερης λειτουργίας των κυττάρων του δέρματος, αλλά μπορεί να βελτιώσει αισθητά και την ψυχολογία σας, μετά από μια εξαιρετικά στρεσογόνα χρονιά. 
Σύμφωνα με την Dr. Ngo, μια ρουτίνα ολικής επαναφοράς της ακτινοβολίας της επιδερμίδας σας αποτελείται από μερικά απλά βήματα, τα οποία, εάν τα ακολουθείτε πιστά όλο το νέο χρόνο, θα διαπιστώνετε μέρα με τη μέρα τα ευεργετικά οφέλη.

«Οι δύσκολοι μήνες του 2020, με την πανδημία να σκορπίζει τόνους άγχους σε όλον κόσμο, είναι πολύ πιθανό να προκάλεσαν επιβράδυνση των κυτταρικών λειτουργιών του δέρματος, οδηγώντας σε εντονότερη ξηρότητα από το συνηθισμένο», λέει η Dr. Ngo, συμβουλεύοντας: «Γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητο -έως και αυτονόητο- ότι καμία μέρα μέσα στο 2021 δεν πρέπει να αμελείτε τον καθαρισμό του δέρματος σας, πρωί και βράδυ. Για πιο λαμπερή επιδερμίδα, επιλέξτε μια φόρμουλα που έχει σχεδιαστεί για την αποκατάσταση της υγρασίας και την μεγαλύτερη αίσθηση ελαστικότητας της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα αφαιρεί τη συσσώρευση σμήγματος, ρύπων και άλλων προϊόντων ομορφιάς από την επιφάνεια».

«Τα υπερσυμπυκνωμένα τόνερ που συνδυάζουν συστατικά ήπιας απολέπισης όπως άλφα-υδροξυοξέα (ΑΗΑ), σαλικυλικό οξύ και νιασιναμίδια, θα πολλαπλασιάσουν την καθαριότητα της επιδερμίδας σας, καθιστώντας ταυτόχρονα πιο λεία και ομοιόμορφη», λέει η Dr. Ngo.

Προσθέστε στο «οπλοστάσιο» ομορφιάς σας έναν ορό βιταμίνης C. Όπως τονίζει η Dr. Ngo, «τίποτα δεν μπορεί να προκαλέσει αλματώδη κινητοποίηση του φυσικού μηχανισμού λάμψης της θαμπής επιδερμίδας, από την βιταμίνη C σε συμπυκνωμένη μορφή μέσω ενός serum, επειδή καταφέρνει να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες και να αποτρέψει τη φωτογήρανση». 

Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της πολύτιμης βιταμίνης C στην λάμψη της όψης σας, η δερματολόγος συστήνει την εφαρμογή μιας μάσκας προσώπου με βλαστοκύτταρα πορτοκαλιού, συνδυαστικά με συνένζυμο Q10 και βιταμίνη Ε, που αναζωογονεί την επιδερμίδα, λειαίνει το μικροανάγλυφο της επιδερμίδας και χαρίζει νεανική φωτεινότητα.
«Η βαθιά ενυδάτωση είναι επιτακτική ανάγκη για να αναδειχθεί η λάμψη σας», λέει η Dr. Ngo, η οποία τονίζει ότι η συστηματική χρήση μιας πιο δραστικής κρέμας με σαλικυλικό οξύ και υαλουρονικό οξύ, είναι το ιδανικό μέσο για να έχετε  24ωρη ενυδάτωση, ρύθμιση της έκκρισης σμήγματος και μείωση των ορατών πόρων. Επιπλέον, θα διαπιστώσετε ολική αναζωογόνηση της υφής της επιδερμίδας σας, και ισχυρότερη θωράκιση ενάντια στις εξωγενείς επιθέσεις, ενδυναμώνοντας τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού.

«Προσθέστε κάτι επιπλέον», λέει η Dr. Ngo, σημειώνοντας την τεράστια ανάγκη που έχει η θαμπή, ξηρή και κουρασμένη επιδερμίδα από μια ολονύκτια κούρα βαθιάς θρέψης. «Οι αντιρυτιδικές κρέμες νύχτας με πεπτίδια κολλαγόνου και  υαλουρονικό οξύ, όχι μόνο εξομαλύνουν τις ατέλειες που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και μειώνουν τις ρυτίδες, αλλά ταυτόχρονα βελτιώνουν τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα και τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας σας, μέσα σε οκτώ ώρες ύπνου».

THE BEAUTY TEAM