Τα μόνο πράγματα που χρειάζεται η επιδερμίδα σας για να μην αποκτήσει θαμπή όψη

ta-2-mono-pragmata-pou-xreiazetai-i-epidermida-sas-gia-na-min-apoktisei-thampi-opsi-epidermida-sas-gia-na-min-apoktisei-thampi-opsi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Πώς θα τονώσετε την υγεία της όψης σας από την επερχόμενη βαρυχειμωνιά -και το σοκ του νέου lockdown.

Ανεξαρτήτως εποχής, τρόπου ζωής και τύπου δέρματος, το κλειδί για μια υγιή και λαμπερή όψη είναι η τακτική και σωστή περιποίηση σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, όσο οι θερμοκρασίες του εξωτερικού περιβάλλοντος πέφτουν, και παράλληλα νιώθετε έντονο στρες από τις όλο και αυξανόμενες αυστηροποιήσεις του νέου lockdown, η επιδερμίδα σας επιβαρύνεται σημαντικά. 
Υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες, η Dr. Alia Ahmed, ειδική στην ψυχοδερματολογία και σύμβουλος στο Frimley Park Hospital της Αγγλίας, προτείνει τις δυο κυριότερες κινήσεις προστασίας της επιδερμίδας σας (βασισμένες σε μάσκες ομορφιάς), που θα οχυρώσουν αποτελεσματικά την υγεία της επιδερμίδας σας, αναδεικνύοντας παράλληλα και την πιο φωτεινή πλευρά όψης σας.

1. Κάντε ένα διάλειμμα από την συχνή απολέπιση: Επειδή οι χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και το έντονο στρες τείνουν να μεταμορφώνουν ακόμη και μια λιπαρή επιδερμίδα σε ξηρή, αποφύγετε να εφαρμόζετε προϊόντα απολέπισης καθημερινά, καθώς έτσι αυξάνετε περισσότερο την ευαισθησία. Προτιμήστε να απλώνετε μια μάσκα λάμψης και ήπιας απολέπισης από 100% φυσικά συστατικά (όπως ελαιόλαδο, έλαιο αμυγδάλου,jojoba και ήπια οξέα φρούτων), η οποία απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα και ευνοεί την ανανέωση των κυττάρων, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή, λαμπερή και με ομοιόμορφη φυσική απόχρωση. «Η εφαρμογή της μάσκας μια φορά την εβδομάδα επί 5 λεπτά είναι αρκετά», λέει η Dr. Ahmed.

2. Πολλαπλασιάστε την ενυδάτωση: Μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι η επιδερμίδα σας διψά για περισσότερη ενυδάτωση τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο η Dr. Ahmed τονίζει ότι οι χειμερινές θερμοκρασίες απομυζούν με πολύ ύπουλο τρόπο την φυσική υγρασία από τα κύτταρα –και ειδικά όταν βιώνετε μόνιμο στρες. «Η καλύτερη συμβουλή είναι να αυξήσετε την ενυδατική σας ρουτίνα -οπωσδήποτε πρωί και βράδυ-, ώστε να καταπραΰνετε έγκαιρα τους ερεθισμούς και να επαναφέρετε την εξισορρόπηση του pH της επιδερμίδας σας. Εκτός από τη χρήση πλούσιας ενυδατικής κρέμας, εφαρμόστε μέρα παρά μέρα μια ενυδατική sheet mask με υαλουρονικό οξύ, το οποίο συγκρατεί περισσότερα μόρια νερού και αναπληρώνει τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα. Αν ταλαιπωρήστε από έντονη ξηροδερμία, οι overnight ενυδατικές μάσκες θα γίνουν πολύτιμος σύμμαχος της ομορφιάς σας, χάρη στα ήπια  συστατικά που ενυδατώνουν βαθιά και δεν διαταράσσουν τον φραγμό του δέρματος. Συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, κεραμίδια και αγνά έλαια, είναι εκείνα που θα αποκαταστήσουν τα επίπεδα ενυδάτωσης των κυττάρων σας ενώ κοιμάστε», συμβουλεύει η Dr. Ahmed.

THE BEAUTY TEAM