Ο πλήρης οδηγός για την χειμερινή περιποίηση της ανδρικής επιδερμίδας

o-pliris-odigos-gia-tin-xeimerini-peripoiisi-tis-andrikis-epidermidas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ακόμη και η «σκληρή» επιδερμίδα ενός άνδρα, έχει πολλούς λόγους να προφυλάσσεται από τη βαρυχειμωνιά.

Μπορεί η ανδρική επιδερμίδα να είναι παχύτερη και με μεγαλύτερη πυκνότητα κολλαγόνου συγκριτικά με τη γυναικεία, αλλά αυτό δεν την καθιστά απόρθητη από εξωτερικούς παράγοντες -όπως το δριμύ ψύχος και η περιβαλλοντική ρύπανση- ή εσωτερικούς, όπως το στρες. Αλλά υπάρχει και ένας ακόμη παράγοντας που καθιστά την ανδρική επιδερμίδα ακόμη πιο ευάλωτη σε τέτοιες καταστάσεις: το αντρικό φύλο δείχνει σαφή έλλειψη κατανόησης των ευεργετημάτων που χαρίζει μια συστηματικά ρουτίνα ενυδάτωσης και γενικότερης φροντίδας της επιδερμίδας τους.
Γι’ αυτό, ετοιμάσαμε έναν αναλυτικό οδηγό με όλες τις απαραίτητες συμβουλές φροντίδας, αντιγήρανσης και ολικής ανάκαμψης της επιδερμίδας κάθε άνδρα, εν όψει βαρυχειμωνιάς.

Καθαρίζετε το δέρμα σας με πιο ευεργετικά προϊόντα 
Ορισμένα καθαριστικά μπορούν να απογυμνώσουν το δέρμα σας, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να παραλείψετε εντελώς το τελετουργικό. Το δέρμα σας έρχεται σε επαφή με ρύπανση, βρωμιά και ακαθαρσίες κάθε μέρα. Για να αφαιρέσετε σχολαστικά κάθε τέτοιο παράγοντα από την επιφάνεια του δέρματος προτού φράξει τους πόρους σας, φροντίστε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ, επιλέγοντας ένα απαλό καθαριστικό με κρεμώδη υφή, που μπορεί να ενυδατώσει βαθύτερα το «σκληρό» δέρμα σας. 

Κάντε την απολέπιση, ρουτίνα
Μία από τις πιο κοινές ανησυχίες του χειμώνα για το ανδρικό δέρμα είναι η θαμπάδα και η περισσότερη «αγριάδα» στην αφή. Αυτό οφείλεται στη συσσώρευση νεκρών κυττάρων, η οποία εκτός από το γεγονός ότι κάνει το δέρμα σας τραχύ και άτονο, εμποδίζει ταυτόχρονα την διατήρηση της φυσικής υγρασίας της επιδερμίδας. Η απολέπιση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα με ένα facial scrub θα αφαιρεί συστηματικά τις συσσωρευμένες ακαθαρσίες, την υπολείμματα σμήγματος και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. 

Η υποχρεωτική ενυδάτωση 
Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας είναι εξαιρετικά σημαντική όλο το χρόνο, αλλά ειδικά το χειμώνα, η εντατικότερη χρήση της θα ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση ρυτίδων και σημαδιών έκφρασης. Κάθε πρωί απλώνετε μια ενυδατική φόρμουλα που περιέχει αντηλιακά φίλτρα, ενώ το βράδυ, επιλέξτε μια ενυδατικά κρέμα με ρετινόλη.

Αγκαλιάστε τις μάσκες προσώπου
Μια μάσκα προσώπου κατάλληλη για το ανδρικό δέρμα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία και την εμφάνισή του με μόνο μία χρήση την εβδομάδα, με στόχο να μειωθούν λεπτές γραμμές, ρυτίδες, λιπαρότητα, σπυράκια και φλεγμονές, και εντέλει να αυξηθεί η συνολική λάμψη και νεανικότητα της επιδερμίδας. Eκείνες οι φόρμουλες που περιέχουν στη σύνθεσή τους αιθέριο έλαιο από τανατσέτο (blue tansy oil), εκχύλισμα από λευκό φλοιό ιτιάς και ένζυμα φρούτων, θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό μέσο για πρόληψη και θεραπεία κάθε δυσλειτουργίας ή φλεγμονής της ανδρικής επιδερμίδας. Μια τέτοια μάσκα κυκλοφορεί συνήθως σε ελαφριά υφή τζελ, η οποία προσφέρει μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης κατά την εφαρμογή.  

Ξυρίστε με το σωστό τρόπο... 
Εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε «καψίματα» ή τραυματισμούς από το ξυράφι, το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχετε κάνει την σωστή προετοιμασία. Πριν ξυριστείτε, η πρώτη σας κίνηση είναι ένας καλός καθαρισμός του προσώπου και εν συνεχεία, η εφαρμογή ενός προϊόντος ξυρίσματος με πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες. Πριν περάσετε το ξυράφι, περιμένετε ένα με δυο λεπτά ώστε να τροφοδοτηθεί με την κατάλληλη φυσική υγρασία η επιδερμίδα σας, και μετά χρησιμοποιώντας σύντομες και απαλές κινήσεις, σύρετε το ξυράφι σας προς την φορά που αναπτύσσονται οι τρίχες σας -και όχι «κόντρα». Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ολοκληρώστε με ένα face balm χωρίς αλκοόλ.

... ή, απογειώστε την γενειάδα σας 
Θέλετε κι εσείς να αποκτήσετε μια όμορφη και περιποιημένη γενειάδα που θα θα συμβάλλει σε μια πιο αρρενωπή και γοητευτική εμφάνιση; Μην αμελείτε την εφαρμογή ενός λαδιού για τα γένια, το οποίο θρέφει βαθιά την τρίχα και της επιτρέπει να παραμένει υγιής όσο μακραίνει. Διαφορετικά, όχι μόνο οι τρίχες σας θα αρχίσουν να σπάνε και να φριζάρουν, αλλά το δέρμα κάτω από αυτές θα είναι πολύ ξηρό και αφυδατωμένο, οδηγώντας σε πιτυρίδα (ναι, μπορεί να υπάρξει και εκεί) και μόνιμη φαγούρα.

THE BEAUTY TEAM