Γιατί το κοζικό οξύ είναι το Νο1 συστατικό ομορφιάς για το 2021

giati-to-koziko-oksu-einai-to-no1-sustatiko-omorfias-gia-to-2021
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι που η σύγχρονη κοσμετολογία αγκαλιάζει με τόση θέρμη αυτό το πανάρχαιο θεραπευτικό ασιατικό μυστικό

Με τη εκπληκτική άνοδο των προϊόντων ομορφιάς και των πρακτικών φροντίδας δέρματος από την Άπω Ανατολή την προηγούμενη χρονιά, ένα νέο συστατικό φαίνεται πως θα πρωταγωνιστήσει στις ρουτίνες ομορφιάς στον κόσμο, το 2021: το κοζικό οξύ, ένα μυστικό που οι Ασιάτισσες χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες στις ρουτίνες φροντίδας του δέρματός τους.

Στη σύγχρονη ιατρική κοσμετολογία το κοζικό οξύ θεωρείται ως η πιο εξελιγμένη λευκαντική ουσία, η οποία αναστέλλει την υπερβολική παραγωγή μελανίνης χωρίς τις ανεπιθύμητες ενέργειες της υδροκινόνης. Πρόκειται για ένα μεταβολικό προϊόν από ορισμένα είδη μυκήτων, που παράγεται κατά τη διαδικασία ζύμωσης του ρυζιού για την δημιουργία του ιαπωνικού ποτού σάκε (από το 300 π.Χ.), αλλά σήμερα, χημικοί, κοσμετολόγοι, μοριακοί βιολόγοι και δερματολόγοι συγκαταλέγουν το κοζικό οξύ στην ίδια κλίμακα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας με τις βιταμίνες C και B3 -νιασίνη-, συνεργαζόμενο μάλιστα πολύ καλύτερα με το υαλουρονικό οξύ και τα ceramides για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της γήρανσης. 
Και επειδή το κοζικό οξύ ταξινομείται ταυτόχρονα ως λευκαντικό, αντιοξειδωτικό και απολεπιστικό συστατικό, παρουσιάζει μια πληθώρα ιδιοτήτων που μπορεί να βρείτε ευεργετικές για το δέρμα σας. 

O δερματολόγος Dr. Dhaval Bhanusali, διευθυντής ερευνών στο Hudson Dermatology and Laser Surgery της Νέας Υόρκης, λέει ότι η κυριότερη ωφέλεια του κοζικού οξέος αφορά στην εξάλειψη σκοτεινών κηλίδων από υπερχρωματισμό, φωτοευαισθησία ή γήρανση, όπου εκτός της λευκαντικής του ιδιότητας, ενισχύει διπλά το φυσικό φραγμό του δέρματος χάρη στην υψηλή αντιοξειδωτικότητά του. «Επίσης, το κοζικό οξύ έχει αποδειχθεί σημαντικό συστατικό για τη θεραπεία του μελάσματος, μιας κατάστασης του δέρματος που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις έγκυες γυναίκες, προκαλώντας σκοτεινά μπαλώματα -συνήθως στο πρόσωπο», αναφέρει ο Dr. Bhanusali, τονίζοντας ότι επιπλέον, το κοζικό οξύ είναι και ένα πανίσχυρο αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριακό συστατικό, κάτι που το καθιστά ευεργετικό ενάντια στη φαγούρα και το φλεγμονώδες δέρμα σε όλο το σώμα. 

«Σε πολύ πιο πρακτικό και καθημερινό πλαίσιο, το κοζικό οξύ μπορεί να ωφελήσει τις ρουτίνες ομορφιάς σας κυριότερα ως αντοξειδωτικό και αντιγηραντικό, ενώ εάν υποφέρετε από φλεγμονές που δημιουργούνται από το τρίψιμο του δέρματος από ακατάλληλα υφάσματα και ερεθισμούς μετά το ξύρισμα, την αποτρίχωση ή την απολέπιση του σώματος, το κοζικό οξύ μπορεί να επουλώσει ευκολότερα τις βλάβες, επιτρέποντας στο δέρμα σας να διατηρεί το φυσικό τόνο και την απαλότητά του», λέει ο Dr. Bhanusali.Το κοζικό οξύ κυκλοφορεί σε premium φόρμουλες σαπουνιών, τόνερ, mists και ορούς. 

THE BEAUTY TEAM