Πώς τα διάσημα μοντέλα θωρακίζουν την ομορφιά τους από το χειμώνα

pos-ta-pio-diasima-montela-thorakizoun-tin-akribopliromeni-omorfia-tous-apo-to-xeimona
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Gigi Hadid, Hailey Bieber και Alana Zimmer έχουν τα απλά μυστικά.

Παρόλο που ο χειμώνας είναι δεδομένος κάθε χρόνο, κατά κάποιον τρόπο, καμία γυναίκα δεν είναι προετοιμασμένη για μια ρουτίνα ομορφιάς μέσα σε χαμηλές θερμοκρασίες -όπου το «παγωμένο» και ξηρό πρόσωπο έχει ένα εκατομμύριο λόγους να ...τρέμει όχι μόνο από το κρύο, αλλά και από τις ορατές βλάβες που βιώνει. 
«Αρκεί μια και μόνο απότομη πτώση του υδραργύρου να μας κινητοποιήσει να προσαρμόσουμε την καθημερινή φροντίδα του δέρματός μας», λέει η Dr. Shari Marchbein, μια celebrity δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, «πόσω μάλλον όταν το δριμύ ψύχος μπορεί να έχει διάρκεια δυο και παραπάνω μηνών, ακόμη και σε λιγότερο βόρειες χώρες του πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι μια ολική αναθεώρηση των κινήσεων φροντίδας που ακολουθούσαμε τους προηγούμενους μήνες είναι επιτακτική». 

Σύμφωνα με την Dr. Marchbein, τα σκασμένα χείλη, οι υποκίτρινες νιφάδες στο πρόσωπο και τα εύθραυστα μαλλιά εξαιτίας της έντονης ξηρότητας που δημιουργεί ο χειμώνας, είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γυναίκας που θέλει -και πρέπει- να δείχνει κάθε φορά όσο πιο θηλυκή και σέξι γίνεται. 
Και εδώ έρχονται να πιάσουν τόπο οι πιο δημοφιλείς συμβουλές από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του πλανήτη, οι οποίες έχουν πολύ περισσότερους λόγους να διατηρούν άψογη επιδερμίδα, ακόμη και όταν το θερμόμετρο κατρακυλά πολύ κάτω από τους μηδέν βαθμούς. 

Η Hailey Bieber μοιράζεται το μυστικό της στο Instagram: Στην αρχή, χρησιμοποιεί μια κρεμώδη ενυδατική μάσκα την οποία απλώνει απλώνει σε όλο το πρόσωπο, περιμένοντας να περάσουν δεκαπέντε λεπτά. Μετά, εφαρμόζει ένα πλούσιο balm χειλιών πάνω στα χείλη και τοπικές μάσκες σε φύλλα κάτω από τα μάτια της, όση ώρα χρειαστεί να αποτελειώσει τον πρωινό καφέ της.

H Gigi Hadid είναι λάτρης των ορών. Το μοντέλο μοιράστηκε με τους 62,5m ακόλουθούς της στο Instagram την λατρεία της για τα serum με πεπτίδια -ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά που έχει ανακαλύψει η σύγχρονη επιστήμη της αντιγήρανσης, βοηθώντας την επιδερμίδα της να διατηρείται πιο νεανική, φωτεινή και ελαστική όλο το χειμώνα.

Ποια κόλπα χρησιμοποιεί η μακρομαλλούσα Alana Zimmer; Δεν λούζεται πάνω από δυο φορές την εβδομάδα, επιτρέποντας έτσι στα φυσικά έλαια της τρίχας να προστατεύουν τις πλεξούδες της από το σπάσιμο. Αλλά αυτό που περισσότερο αγαπά να κάνει το χειμώνα, είναι η εφαρμογή μιας μάσκας μαλλιών εντατικής θρέψης με συστατικά όπως το αργανέλαιο, το μέλι, το ελαιόλαδο, τα αμινοξέα και την αλόη, μια φορά την εβδομάδα. 
«Αυτή η κούρα, όντως προσφέρει αναζωογόνηση και ενυδάτωση των μαλλιών σας από τη ρίζα ως τις άκρες», λέει η Dr. Marchbein, προσθέτοντας: «Για μακριά μαλλιά που θέλετε να παραμείνουν λαμπερά, πυκνά και υγιή όλο το χειμώνα, αποφύγετε όσο το δυνατό τη χρήση θερμού σεσουάρ και σίδερου ισιώματος, καθώς μπορεί να αφυδατώσουν περισσότερο τις μπούκλες σας κάνοντάς τις πιο εύθραυστες, θαμπές και φριζαρισμένες».

THE BEAUTY TEAM