Γιατί η Alicia Keys σταμάτησε να φοράει makeup πολύ πριν καν έρθει η μάσκα-Covid;

giati-i-alicia-keys-stamatise-na-foraei-makeup-polu-prin-kan-erthei-i-maska-covid-maska-covid
ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η πιο αντιπροσωπευτική «πρέσβειρα» της τάσης για αυθεντική ομορφιά χωρίς μακιγιάζ, εξηγεί τους λόγους.

Εάν το οξυγόνο είναι το πρώτο πράγμα που θα είχε ανάγκη για να ζει ένας άνθρωπος στον πλανήτη Γη, για πολλές γυναίκες, το μακιγιάζ βρίσκεται δεύτερο στη λίστα. Το τι νόημα έχει να ζεις, εάν δεν κυκλοφορείς στην πιο όμορφη εκδοχή σου, το επιδεικνύουν στα social media όλες οι celebrities, οι οποίες επιλέγουν να «τρέφονται» και να «ζουν» μέσα από τα εκατομμύρια likes της τέλεια μακιγιαρισμένης εικόνας τους. Αλλά στην εποχή της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας, όπου όχι μόνο το ζωτικό οξυγόνο δεν περνά όσο πλούσιο θα έπρεπε στον οργανισμό, αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό του μακιγιάζ να περνά απαρατήρητο από την κοινή θέα, υπάρχουν κάποιες διασημότητες που προσπερνούν την ματαιοδοξία και προάγουν τη φυσική ανάγκη για φυσική όψη, καλά οξυγονωμένη και αρκούντως θηλυκή.

Δυο χρόνια πριν από τον ερχομό του Covid-19, η Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια, μουσικός και ηθοποιός Alicia Keys, σταμάτησε να απλώνει στο πρόσωπό της μακιγιάζ. Και η ανάγκη της είχε να κάνει με πολύ πιο σοβαρούς λόγους από εκείνους που προέκυψαν αργότερα εξαιτίας της χρήσης μάσκας-Covid. 
Σε συνέντευξή της στο βρετανικό Glamour λέει: «Το έντονο και βαρύ μακιγιάζ, αποτελούσε από τα νεανικά μου χρόνια ένα σημαντικό μέσο ύπαρξης, ισάξιας ανάγκης από το αέρα που αναπνέω. Μου έδινε όλη εκείνη την δύναμη να εμφανίζομαι ζωντανά, να δίνω συνεντεύξεις ή να κυκλοφορώ στο  δρόμο, με μια άνεση “απατηλής” ομορφιάς, που από ένα σημείο και μετά έγινε εξάρτηση –σαν το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά για κάποιους συναδέλφους μου». 

Η Keys αποκάλυψε ότι υπήρξαν στιγμές, όπου ένιωθε ότι το ισχυρότερο, πιο ελεύθερο και πιο ειλικρινά όμορφο που έχει νιώσει στη ζωή της, ήταν το έντονο μακιγιάζ. «Είτε επειδή ένιωθα μειονεκτικά με το σκούρο χρώμα του δέρματός μου, είτε επειδή είχα κόμπλεξ με μερικά σημεία του προσώπου μου, που είχαν αρχίσει να δείχνουν την ηλικία μου, το έντονο μακιγιάζ ήταν το τέλειο καμουφλάζ». 

Αλλά ήρθε μια στιγμή στη ζωή της, το 2019, όπου για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης για το Lenny Letter (ένα online φεμινιστικό φόρουμ που δημιούργησαν οι Lena Dunham και Jennifer Konner), η διάσημη φωτογράφος Paola Kudacki της είπε: «Πήγαινε και ξέπλυνε κάθε ίχνος makeup στην τουαλέτα, κάνε μετά λίγο μασάζ σε καθαρό πρόσωπο και έλα μετά να βγάλουμε μια τέλεια εικόνα του εαυτού σου. Πρέπει να σε φωτογραφίσω τώρα, έτσι όπως είσαι!».

«Λατρεύω τα ροζ χείλη μου, λατρεύω το μπλε eyeliner, λατρεύω τους πόρους μου», λέει η Keys. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. 

Σε μια πιο πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram, λέει στους 20,5 m followers    της: «Είναι εκείνη η εποχή του χρόνου, που πρέπει να αποφασίσουμε τι αφήνουμε, τι κρατάμε και πώς θέλουμε να απολαύσουμε τον εαυτό μας στο 2021, με γνώμονα τη φυσική λάμψη της εικόνας μας, χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Σας νοιάζομαι».

THE BEAUTY TEAM