Γιατί οι μαύρες ρίζες της δεκαετίας του ’90 επιστρέφουν δυναμικά φέτος

giati-oi-maures-rizes-tis-dekaetias-tou-90-epistrefoun-dunamika-fetos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η πανδημία «δημιουργεί» μόδα, ειδικά για τα μαλλιά που δεν χρειάζονται μεγάλη συντήρηση και επιμελημένη βαφή

Μια είδηση που πιθανότατα δεν σας έχει εκπλήξει, είναι πως η μόδα των 90’s επιστρέφει σε μεγάλο βαθμό: ογκώδη sneakers, μπουφάν ortalion, ψηλόμεσα baggy τζινς, denim παντού, συνδυαστικά με καφέ μάσκαρα, ματ μακιγιάζ  και πλούσιες δόσεις eyeliner. Αλλά ποιο είναι το καλύτερο μέρος αυτής της ρετρό τάσης; Τα μαλλιά που δεν φοβούνται να δείξουν τις μαύρες ρίζες τους!
Και εάν αυτό σας θυμίζει τον εαυτό σας στην καραντίνα, τα νέα είναι πολύ πιο υπέροχα από όσο φαντάζεστε. 

Παρατηρώντας την ανάρτηση της Kaia Gerber, διαπιστώνετε πως δεν είστε η μόνη που βίωσε μια ολική ανάδυση της μαύρης ρίζας των βαμμένων σας μαλλιών, με την ίδια να έχει αφήσει το φυσικό χρώμα των μαλλιών της να φτάσει μέχρι τη μέση του μήκους τους. 

Σχεδόν στο ίδιο μοτίβο και η Margot Robbie, με τη μαύρη ρίζα στα μαλλιά να αποτελεί γι’ αυτήν έναν αυθεντικό τρόπο έκφρασης -συνδυαστικά με ένα total 90’s μακιγιάζ: 

Λοιπόν, άθελά του ο κορωνοϊός έκανε την ανάγκη μόδα, αφού απ’τη μια οι τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο απαγορεύθηκαν ή μειώθηκαν αρκετά, ενώ απ’ την άλλη, πολλές προσπάθειες βαφής της ρίζας στο σπίτι αποδείχθηκαν μάταιες έως και τραγελαφικές -με αποχρώσεις ρίζας που ξεκινούσαν από μοβ και κατέληγαν σε πράσινο ή ρουμπινί. 
Οι μαύρες ρίζες επιστρέφουν στο προσκήνιο πιο θεαματικά από ποτέ. Και όλοι οι hair colorists συμφωνούν με αυτό: Μόλις τα  ξανθά μαλλιά συναντούν τα καστανά, ενώ κάπου στο βάθος υπάρχει μια μαύρη ρίζα, δημιουργείται εκ του φυσικού η τάση των 90’s, η οποία εκθείασε όλες τις χρωματικές διαστάσεις των μαλλιών, επειδή κολάκευε ένα ευρύ φάσμα χρωματικής απόχρωσης της επιδερμίδας του προσώπου. 

Σήμερα, εν καιρώ καραντίνας, οι σκούρες ρίζες σε ανοιχτόχρωμα μαλλιά είναι με διαφορά το νέο trend, οδηγώντας πολλούς hair stylists να την απογειώνουν. Αυτή η τεχνική κάνει το βαμμένο χρώμα των μαλλιών (συνήθως ξανθό) να μοιάζει σαν να έχει καιρό να βαφτεί, χαρίζοντας στα μαλλιά έναν αέρα χαλαρότητας και ανεμελιάς, προσδίδοντάς τους παράλληλα μια ανεπιτήδευτη φυσικότητα. 
Πρόκειται για ένα στυλ που μοιάζει αρκετά με το όμπρε, όπου οι άκρες των μαλλιών βάφονται σε ένα πιο ανοιχτό χρώμα. Η διαφορά είναι ότι εδώ βάφονται μόνο τα πρώτα εκατοστά των ριζών σε κάποια άλλη -συνήθως πιο σκουρόχρωμη- απόχρωση. Δηλαδή, το αποτέλεσμα μοιάζει σαν να έχετε να βάψετε τα μαλλιά σας για αρκετά μεγάλο διάστημα. 

 THE BEAUTY TEAM