Τελικά το κινητό «κερδίζει» τον σύντροφό μας;

gunaika-kinito
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Έρευνες έχουν δείξει ότι το κινητό και το τηλεκοντρόλ κερδίζουν περισσότερο την προσοχή μας από το ταίρι μας. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό;

Η καραντίνα είναι δύσκολη για όλους και σίγουρα η επαφή με τον έξω κόσμο μέσω του κινητού και της τηλεόρασης είναι ίσως περισσότερο αναγκαία τώρα σε σχέση με τις κανονικές συνθήκες καθημερινότητας. Μήπως, όμως, το παρακάνουμε; Μήπως έχουμε δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κινητό μας, αντί για την ανθρώπινη επαφή του συντρόφου μας;

Σύμφωνα με παλιότερη έρευνα, μια μέση ημέρα, οι γυναίκες κάνουν την κίνηση να βρουν και να πιάσουν μια ηλεκτρονική συσκευή, είτε πρόκειται για κινητό, είτε για το τηλεκοντρόλ, περίπου 9 φορές, κατά μέσο όρο. Σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό σημαίνει πως αναζητούν το κινητό τους 3 φορές περισσότερο από τις στιγμές που αγκαλιάζουν τον σύντροφό τους, όπως αναφέρει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ερευνών International Communications Research in Media της Πενσιλβάνια.

Διαφορετική μελέτη δημοσιευμένη στο journal Psychology of Popular Media Culture έδειξε ότι όσοι προσδιορίζονταν πιο εξαρτημένοι στη σχέση με το κινητό τους, ανέφεραν μικρότερη σιγουριά για τη σχέση τους κι όσοι ένιωθαν από το ταίρι τους έντονη εξάρτηση, ανέφεραν λιγότερη ικανοποίηση από τη σχέση.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πιάσετε το κινητό, ξανασκεφτείτε το και προτιμήστε εναλλακτικά να δώσετε μια ζεστή αγκαλιά στο σύντροφό σας. Σίγουρα θα έχει περισσότερα να σας προσφέρει συναισθηματικά και ψυχικά.