Λαχταριστά energy balls χωρίς ζάχαρη με την υπογραφή διαιτολόγου

troufakia-energy-balls
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος του diatrofi.gr, Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου μοιράζεται μαζί μας την τέλεια συνταγή για ένα λαχταριστό, εναλλακτικό σνακ.

Τα ωμά energy balls έρχονται να μας δώσουν την απάντηση για ένα εναλλακτικό θρεπτικό σνακ, τις… δύσκολες ώρες. Αυτό που μου αρέσει, όμως, σε αυτά είναι ότι μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και σε διάφορες συνταγές να κάνετε τις δικές σας προσθέσεις ή αφαιρέσεις. Με ή χωρίς ξηρούς καρπούς, με ή χωρίς σουσάμι το σίγουρο είναι ότι θα σας εντυπωσιάσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο!

Υλικά
200γρ. χουρμάδες ή ποικιλία αποξηραμένων φρούτων (π.χ σύκα, βερίκοκα, κ.ά)
2 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. κοφτές κακάο
2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
4 κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
4 κ.σ. τριμμένο ινδοκάρυδο
2 κ.σ. δημητριακά
2 κ.σ. σπόροι chia

Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα αποξηραμένα φρούτα για 1 ώρα περίπου και μετά στραγγίστε τα. Βάλτε πρώτα τα αποξηραμένα φρούτα και στην συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα στο multi μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και αρχίστε να φτιάχνετε μικρές μπαλίτσες. Προαιρετικά μπορείτε να τα επικαλύψετε με σουσάμι ή κακάο. Με την συγκεκριμένη ποσότητα μπορούν να βγουν περίπου 13-15 μπαλίτσες από 25-30 γραμμάρια η κάθε μία.

Η κάθε μπαλίτσα έχει περίπου 80 θερμίδες, 15 γρ. υδατανθράκων, 2,5γρ. φυτικών ινών και 2,5 γρ. λίπους και 1,5γρ. πρωτεϊνών. Διατηρούνται πάντα σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο.

Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
www.diatrofi.gr