Λάδι: το κοινό μυστικό για αγέραστη ομορφιά στους celebrities του Χόλιγουντ

ladi-to-koino-mustiko-gia-agerasti-omorfia-stous-kuklous-ton-celebrities-tou-xoligount
ΤΡΙΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, αυτό είναι το μέγα μυστικό αντιγήρανσης που παράλληλα χαρίζει πιο λαμπερή επιδερμίδα όλο το χειμώνα.

«Είμαι αλλεργική σε πολλά πράγματα που τρώω ή απλώνω στο δέρμα μου, αλλά το ελαιόλαδο δεν με πρόδωσε ποτέ -και στις δυο περιπτώσεις», δήλωσε πρόσφατα η Emma Stone στην αμερικανική έκδοση του Marie Claire. «Έχω πάντα ένα μεγάλο μπουκάλι αγνό παρθένο ελαιόλαδο στο σπίτι, φροντίζοντας όχι μόνο να το καταναλώνω καθημερινά στα φαγητά, αλλά και να το εφαρμόζω στο δέρμα μου σαν θεραπεία αντιγήρανσης». 
Αλλά δεν είναι μόνο η Stone που είναι οπαδός του λαδιού για την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας της. Η Kylie Jenner και η αδελφή της, Khloé Kardashian εμπιστεύονται το λάδι argan, το λάδι από σπόρους σταφυλιών και το λάδι καρύδας, τόσο για την λάμψη του προσώπου τους όσο και για την απαλότητα του δέρματός τους σε όλο το σώμα. Το ίδιο έχει πει και σε συνέντευξή της στην ιταλική Vogue και η Julia Roberts, αποκαλύπτοντας ότι ελαιόλαδο είναι εξαιρετικό ως μέσο καθαρισμού και ενυδάτωσης της επιδερμίδας της, εδώ και πολλούς χειμώνες τώρα. 

Aλλά η έκπληξη έρχεται από την Paris Hilton. H Αμερικανίδα ηθοποιός, μοντέλο, τραγουδίστρια, DJ, συγγραφέας βιβλίων, τηλεοπτική παρουσιάστρια και, φυσικά κληρονόμος της πιο θρυλικής αλυσίδας ξενοδοχείων στον κόσμο, έχει πει ότι κάθε κορίτσι πρέπει να ακούει τη μητέρα της, επειδή αυτή ξέρει πολλά μυστικά φυσικής ομορφιάς. «Από τότε που ήμουν επτά χρονών φρόντιζα την επιδερμίδα μου με όσα μάθαινα από τη μαμά μου. Και αυτό εξακολουθώ να κάνω μέχρι και σήμερα», λέει η 39χρονη Paris Hilton. Μέσα από μια ψυχαγωγική σειρά ντοκιμαντέρ στο YouTube με τίτλο «Αυτή είναι η Paris Hilton που δεν ξέρατε μέχρι τώρα», η πιο ονομαστή celebrity όλων των εποχών,  αποκαλύπτει ότι δεν έχει κάνει ποτέ ενέσιμες θεραπείες Botox ούτε καμία χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπό της, παρά μόνο ακολουθεί με ευλάβεια μια πολύ φυσική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας της. «Πάνω απ’ όλα όμως, τη μεγαλύτερη επιμέλεια δείχνω στον αγνό καθαρισμό του προσώπου πρωί και βράδυ με φόρμουλες που έχουν βάση το λάδι, και αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς που έμαθα από τη μαμά μου, μαζί με τη χρήση SPF χειμώνα-καλοκαίρι», λέει η Hilton.  

Η προσωπική της δερματολόγος και φίλη Dr. Barbara Sturm, με τη βοήθεια της οποίας η Hilton δημιούργησε την δική της σειρά προϊόντων περιποίησης (ProDNA), μας μυεί ακόμη περισσότερο στην μαγεία του λαδιού. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Byrdie, η διάσημη δερματολόγος εξηγεί για ποιο λόγο ο καθαρισμός του προσώπου αποτελεί τον πιο ευεργετικό τρόπο διατήρησης της λάμψης και της νεανικότητας της επιδερμίδας. «Και κάθε εποχή, τα συστατικά του καθαριστικού μας πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα», τονίζει η Dr. Sturm, εξηγώντας: «Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ξηρής χειμερινής περιόδου, το πλύσιμο του προσώπου σας με λάδι καθαρισμού είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα σε μια συνειδητή θεραπευτική αγωγή με στόχο την αντιγήρανση». 
Η δερματολόγος τονίζει ότι το πρόσκαιρο αίσθημα καθαρότητας που μπορεί να νιώσετε μετά τη χρήση ενός καθαριστικού αφρού ή παραδοσιακού σαπουνιού είναι εντέλει επιβλαβής κατά τους χειμερινούς μήνες, επειδή μπορεί να διαταράξει το φυσικό λιπώδες φράγμα του δέρματος, οδηγώντας σε ξηρότητα και φλεγμονή. «Γι’ αυτό και οι καθαριστικές φόρμουλες με βάση το λάδι, επειδή ακριβώς περιέχουν υψηλότερα επίπεδα φυσικών μαλακτικών που βοηθούν στην ηρεμία και την ενυδάτωση, μπορούν να σας βγάλουν νικήτριες στον πόλεμο με την γήρανση, αλλά και στις μάχες επιβίωσης που δίνει κάθε χειμώνα η ξηρή επιδερμίδα σας», λέει η Dr. Sturm. 
Και σε αντίθεση με αυτό που έχετε ακούσει, τα καθαριστικά με βάση το λάδι δεν είναι πολύ βαριά ή λιπαρά προϊόντα, ακόμη και τύπους δέρματος που έχουν έφεση στην λιπαρότητα και την ακμή. 

«Σχεδόν όλες οι εξελιγμένες φόρμουλες περιέχουν έλαια, που είναι όχι μόνο ελαφριά -όπως το gel καθαρισμού από φυτικό caviar lime, που δημιουργήσαμε μαζί με την Paris Hilton για τη σειρά ProDNA-, αλλά παράλληλα δεν οδηγούν σε ξεσπάσματα τους σμηγματογόνους αδένες», τονίζει η Dr. Sturm, εξηγώντας: «Ο καθαρισμός με φυσικά έλαια βοηθάει στη διατήρηση και ενίσχυση του λιπιδικού φραγμού του δέρματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, βοηθώντας την ξηρή επιδερμίδα να “κλειδώσει” την απαραίτητη υγρασία και να την καταπραΰνει». 
Όπως συμβουλεύει η δερματολόγος, ο καθαρισμός με έλαια ταιριάζει απόλυτα σε ώριμα και ξηρά δέρματα, ενώ πολλές νεότερες μελέτες έδειξαν πως μπορεί να λειτουργήσει πολύ ευεργετικά για όλους τους τύπους δέρματος, ανάλογα με το λάδι που χρησιμοποιείται κάθε φορά. «Για παράδειγμα, στα ξηρά δέρματα ταιριάζει καλύτερα το ελαιόλαδο και το αμυγδαλέλαιο. Στα λιπαρά δέρματα, ταιριάζουν καλύτερα τα έλαια jojoba και σταφυλέλαιου», λέει η Dr. Sturm.