Η πιο «hot» νέα τάση για spa στο σπίτι διαρκεί μόλις 10 λεπτά

gunaika-spiti-katharismo-spa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Πώς να ξεμπλοκάρετε τους πόρους σας και να μαλακώσετε το δέρμα σας με τη βοήθεια του ατμού

Έχοντας περάσει ατελείωτες μέρες καραντίνας, και με το πολυεπίπεδο άγχος που δημιούργησε η επιδημία να έχει καταστρέψει την υγεία και την όψη της επιδερμίδας σας, χρειάζεστε κάτι παραπάνω από μια καλή ενυδατική κρέμα για να ισορροπήσετε τα συμπτώματα (όπως έντονη θαμπάδα, ξηρότητα, έλλειψη ελαστικότητας, πρόωρες ρυτίδες και απώλεια φυσικής λάμψης). Σύμφωνα με την Google, οι λέξεις-κλειδιά που αυξήθηκαν κατά 350% τους τελευταίους δυο μήνες, ήταν «ατμόλουτρο προσώπου». 

«Αυτή είναι η πιο δημοφιλής τάση για θεραπεία της επιδερμίδας στο σπίτι, την στιγμή που οι επισκέψεις σε αισθητικούς και spa έχουν σχεδόν μηδενιστεί εξαιτίας του κορωνοϊού», λέει η Tiffany Andersen, μια celebrity αισθητικός με 25 χρόνια εμπειρίας στην ολιστική ιατρική και δημιουργός της σειράς Gavée Gold Anti-Aging Skincare Collection, που βασίζεται σε 100% οργανικές και «πράσινες» φόρμουλες. 
«Μια κούρα στον ατμό είναι ένας εύκολος και χαλαρωτικός τρόπος για να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας στο τέλος μιας κουραστικής και αγχωτικής μέρας, βοηθώντας στην αύξηση της μικροκυκλοφορίας του προσώπου και το άνοιγμα των φραγμένων πόρων, οδηγώντας σε έναν βαθύ καθαρισμό, ιδανικό για όσες γυναίκες βιώνουν μικρές ή μεγάλες εξάρσεις ακμής», λέει η Andersen.

Η ατμοθεραπεία είναι μια πανάρχαιη μέθοδος ιατρικής και αισθητικής, χάρη στα οφέλη καθαρισμού, αποτοξίνωσης και βαθιάς ενυδάτωσης που προσφέρει. «Ο ζεστός ατμός βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και στην αύξηση της μικροκυκλοφορίας σε όλη την περιοχή του προσώπου, γεγονός που βοηθά το δέρμα να φαίνεται πιο αφράτο και νεανικό. Αλλά το μεγαλύτερο όφελος έγκειται στην διαστολή των φραγμένων πόρων από σμήγμα, ρύπους ή υπολείμματα μακιγιάζ, μειώνοντας στο ελάχιστο την εμφάνιση μαύρων ή λευκών στιγμάτων, τα οποία αργά ή γρήγορα οδηγούν σε μόνιμη ακμή», λέει η αισθητικός, προσθέτοντας: «Επιπλέον, η ήπια και φυσική θερμότητα που παρέχει στην επιδερμίδα ο ατμός, βοηθά να αμβλυνθεί η ξηρότητα που οφείλεται στο κρύο του χειμώνα -αλλά και στο στρες-, καλμάροντας τις ρυτίδες έκφρασης και επιτρέποντας στα ενυδατικά προϊόντα που εφαρμόζετε μετά, να διεισδύσουν αποτελεσματικότερα και βαθύτερα».  
Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από έναν απλό καθαρισμό, που εφαρμόζετε με τις κρέμες, τα scrub και τις λοσιόν, δοκιμάστε αυτή τη «σάουνα προσώπου» με βότανα, που συστήνει η Andersen:

- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζετε νερό και ρίχνετε από μια κουταλιά της σούπας τσάι του βουνού, δενδρολίβανο, ευκάλυπτο, φασκόμηλο, βασιλικό και θυμάρι.
- Σκεπάζετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και σκύβετε πάνω από τον ατμό που αναδύεται από την κατσαρόλα για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, σκουπίζετε όλο το πρόσωπο με ένα βαμβάκι που έχετε εμποτίσει σε μια τονωτική λοσιόν.

«Ανάλογα με το βαθμό ξηρότητας, εξάρσεων ακμής ή κόπωσης της επιδερμίδας σας από την τηλεργασία, χρησιμοποιείτε την κούρα στον ατμό  μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα», συμβουλεύει η αισθητικός, τονίζοντας: «Εκτός από το δέρμα, η ατμοθεραπεία προσώπου με βότανα συμβάλει στην καταπολέμηση του εσωτερικού στρες και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, χάρη στις αρωματοθεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων που εισπνέετε αυτά τα πολύτιμα 10 λεπτά». 

THE BEAUTY TEAM