Πώς να κάνετε το σπίτι σας (πιο) χαρούμενο

spiti-diakosmisi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Η φροντίδα και η διαμόρφωση του σπιτιού μας παίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο απ’ ό,τι νομίζουμε στην ψυχολογία μας. Γιατί να μην το αξιοποιήσουμε;

Όπως λένε και οι ειδικοί, ένας χώρος που μας προκαλεί ηρεμία, μας κάνει παράλληλα πιο δημιουργικούς και παραγωγικούς, ενώ ανεβάζει τη διάθεση και την ψυχολογία μας περισσότερο απ’ όσο αντιλαμβανόμαστε.

Ξεκινήστε κι εσείς μικρές αλλαγές προς την οικιακή ευτυχία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παρακάτω.

Διαλέξτε τις κατάλληλες για εσάς αποχρώσεις 
Είτε αυτό αφορά τους τοίχους, είτε το συνολικό χρώμα διακόσμησης του δωματίου, φροντίστε να βρείτε την απόχρωση που σας κάνει να αισθάνεστε άνετα. Συνήθως τα πιο γήινα χρώματα είναι αυτά που μας ηρεμούν και δίνουν την αίσθηση της φύσης.

Συμμαζέψτε
Δεν θέλουμε να ακουστούμε σαν την μαμά σας στη εφηβεία, αλλά όταν επιστρέφετε σπίτι από μια δύσκολη ημέρα ή ακόμη κι αν δουλεύετε στο σπίτι, το ξέστρωτο κρεβάτι και τα πεταμένα ρούχα δεν βοηθούν στη διάθεση και την ψυχική ηρεμία. Προτού ξεκινήσετε την ημέρα σας, αφιερώστε μερικά λεπτά να στρώσετε το κρεβάτι και να συμμαζέψετε τα βασικά, έτσι ώστε ο χώρος σας να σας εμπνέει ηρεμία.

Φτιάξτε έναν τοίχο εμπειριών
Αφιερώστε έναν τοίχο στο δωμάτιό σας ή το γραφείο σας, στον οποίο θα κρεμάτε υπενθυμίσεις των πραγμάτων που ανυπομονείτε να κάνετε, αλλά και χαρούμενες φωτογραφίες ή κάρτες. Θα δείτε ότι όποτε τον αντικρίζετε θα χαμογελάτε.