Έτσι θα φαίνεστε νεότερες όλο το 2021

etsi-tha-faineste-neoteres-olo-to-2021
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ένας καθηγητής δερματολογίας δίνει δωρεάν τις πολύτιμες συμβουλές του.

Οι δερματολόγοι διαθέτουν στη φαρέτρα τους μια εκπληκτική σειρά εξελιγμένων εργαλείων και τεχνικών για να αντιστρέψουν τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο κάθε γυναίκας. Όμως, ο Dr. Adam Friedman, καθηγητής δερματολογίας Albert Einstein College of Medicine, λέει ότι για τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, όπως και πολλά ελαττώματα που εμφανίζονται στην επιδερμίδα καθώς μεγαλώνουμε, η πρόληψη είναι πάντα προτιμότερη από μια επέμβαση. 
Οι πρακτικές συμβουλές του, θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να προλάβετε τις βλάβες αλλά και να τις βελτιώσετε, χαρίζοντάς σας μια επιδερμίδα με μεγαλύτερη αίσθηση νεότητας όλη τη νέα χρονιά.
  
«Με την πρώτη ματιά μπορώ να καταλάβω με ποιο τρόπο κοιμάται κάθε γυναίκα, αφού ο ύπνος στο πλάι ή μπρούμυτα δημιουργεί περισσότερα αυλάκια στο πρόσωπο», λέει ο Dr. Friedman, συστήνοντας να συνηθίσετε να κοιμάστε πάντα ανάσκελα. «Ίσως έτσι μπορεί να ροχαλίζετε, αλλά είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο».

Μια ώρα προπόνησης θα σας καταστήσει πιο υγιείς, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα σας κάνει να φαίνεστε νεότερες. «Οι πολύ λεπτές και πιο αθλητικές γυναίκες άνω των 40 ετών τείνουν να φαίνονται μεγαλύτερες από τις συνομήλικές τους, επειδή έχουν λιγότερο λίπος κάτω από το δέρμα τους. Γι’ αυτό μην το παρακάνετε το με την έντονη γυμναστική», τονίζει ο καθηγητής. 

Προσέξτε για τις ύπουλες βλάβες που δημιουργεί ο ήλιος στο πρόσωπό σας όταν οδηγείτε, φροντίζοντας να φοράτε αντηλιακό όταν είστε αναγκασμένες να βρίσκεστε πολλές ώρες την ημέρα πίσω από το τιμόνι. 

«Θέλετε να αποφύγετε μια πρόωρη επίσκεψη στο ιατρείο του δερματολόγου σας; Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό με ψευδάργυρο ή διοξείδιο του τιτανίου, φοράτε γυαλιά ηλίου έξω και αποφύγετε να κάνετε έντονες γκριμάτσες όταν μιλάτε», συμβουλεύει ο ειδικός. 

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πόσο αποτελεσματικές είναι οι φόρμουλες αντιγήρανσης που επιλέγετε, επιλέγοντας να τις προμηθεύεστε από το φαρμακείο. «Τα φαρμακευτικά καλλυντικά είναι περισσότερο συμβατά με την ευαίσθητη ή δυσανεκτική επιδερμίδα και δεν εμφανίζουν αλλεργικές αντιδράσεις, ειδικά σε γυναίκες με προβλήματα ξηρότητας και ροδόχρου ακμής», τονίζει ο Dr. Friedman. 

«Μην αλλάζετε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας τόσο συχνά», λέει ο Dr. Friedman, εξηγώντας: «Χρειάζονται 21 ημέρες για να δημιουργηθεί ένα νέο κύτταρο δέρματος και να φτάσει μέχρι την κορυφή της επιδερμίδας. Έτσι, αν δοκιμάζετε μια νέα κρέμα αντιγήρανσης, δώστε της τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες περιθώριο να δράσει όπως πρέπει».

Μια καλή κρέμα ματιών μπορεί να αναβάλει επί μακρόν μια χειρουργική επέμβαση. «Έχω δει ασθενείς μου να επιζητούν μια ανόρθωση βλεφάρων σε σχετικά νεαρή ηλικία, αλλά τους έχω συστήσει να χρησιμοποιούν συστηματικά συσφιγκτικό ορό και κρέμες ανύψωσης βλεφάρων. Τα αποτελέσματα σε ηλικίες κάτω των 35 ετών είναι παρόμοια με εκείνα μιας επέμβασης». 

THE BEAUTY TEAM