Πριν επιλέξετε ένα αρωματικό κερί για το σπίτι, διαβάστε αυτό

prin-epileksete-ena-aromatiko-keri-gia-to-spiti-diabaste-auto
ΤΡΙΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Τα Dancing Ovals της επετειακής συλλογής της Diptyque, είναι ό,τι πιο ιδανικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου –και όχι μόνο. Με την υπογραφή ενός ελληνο-παριζιάνου designer.

Ένας από τους πιο γνωστούς και πολυβραβευμένους γραφίστες στην Ευρώπη, δημιουργός εμβληματικών campaigns επιχειρήσεων στην αιχμή της τεχνολογίας και -συν τοις άλλοις- art director περιοδικών όπως το γαλλικό «Vanity Fair»,  είναι ο καλλιτέχνης που επέλεξε ο ιταλικό ςοίκος αρωμάτων Diptyque για το επετειακό λανσάρισμα αρωματικών κεριών, με τον τίτλο Dancing Ovals. 

Ο ελληνικής καταγωγής Παριζιάνος designer Yorgo Tloupas, με αφορμή τα 60 χρόνια ζωής της Diptyque, βάζει την υπογραφή του στα αρωματικά κεριά που λανσάρει ο οίκος για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου -και όχι μόνο-, αντλώντας έμπνευση από το διαχρονικό οβάλ λογότυπο του οίκου, συνδυαστικά με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που αναδύουν τρεις συγκεκριμένες ευωδιές, που καθιέρωσαν την Diptyque: λεπτές αλληλοκαλυπτόμενες καμπύλες για το Baies, επάλληλα ομόκεντρα σχήματα για το Figuier και εναλλασσόμενες αντιθετικές κάθετες γραμμές για το Roses.

Από το ξεκίνημά της, το 1961, η Diptyque όρισε τους δικούς της εκφραστικούς κώδικες, με το οβάλ σχήμα να κυριαρχεί σχεδιαστικά, αλλά και με την επανάληψη γραμμών και χρωματικών μοτίβων να αποτελούν ένα διαχρονικό σήμα-κατατεθέν του οίκου. 
Εξήντα χρόνια μετά, η ίδια χαρούμενη και συμμετοχική διάθεση παραμένει εμφανής στην πρώτη επετειακή συλλογή αρωματικών κεριών -τα Dancing Ovals-, η οποία επανασυνδέεται με τους κώδικες και την ιστορία του ιταλικού οίκου αρωάτων, χάρη στην ιδιοφυή έμπνευση του Yorgo Tloupas να καλύψει κάθε επιθετική γωνία, με την ήρεμη και γαλήνια στρογγύλευση των αισθήσεων -«κληρονομιά» της Diptyque- σε ένα πρωτόγνωρα δονούμενο και ιλιγγιώδες βαλς, που θα απογειώσει τις μέχρι τώρα κοινές οσφρητικές σας εμπειρίες.

THE BEAUTY TEAM