Γιατί πρέπει να ξαναθυμηθείτε το σκοινάκι;

skoinaki-askisi-gumnastiki
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδικών μας χρόνων μπορεί να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα γυμναστικής μας στο σπίτι ή στο πάρκο και να μας βοηθήσει να τα… χάσουμε.

Είναι ένα από τα πιο οικονομικά όργανα γυμναστικής και ταυτόχρονα είναι και διασκεδαστικό, ενώ μας βοηθά να ανεβάσουμε παλμούς, να χτίσουμε φυσική κατάσταση, να εκτονωθούμε και ταυτόχρονα να κάψουμε πολλές θερμίδες -περίπου όσες καίμε τρέχοντας με 11 χλμ/ώρα!

Ακόμη κι αν οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι οι αγαπημένες σας, μην ξεχνάτε ότι χρειάζεται να ενσωματώσετε στο πρόγραμμά σας καρδιαγγειακές ασκήσεις 3 φορές την εβδομάδα και το σκοινάκι είναι ιδανική επιλογή.

Σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Strength and Conditioning Research, σε σχέση με τις γυναίκες που περιορίζονταν αποκλειστικά σε ασκήσεις με βάρη, αυτές που έκαναν διάδρομο 30 με 60 λεπτά πριν από κάθε σετ παρουσίασαν κατά 6% αύξηση στη μυϊκή τους δύναμη και κατά 9% στη μυϊκή τους αντοχή, χάνοντας μέσα σε 11 εβδομάδες 6% περισσότερο λίπος. Το σκοινάκι μπορεί να ανεβάσει ακόμη περισσότερο αυτά τα ποσοστά, αφού είναι μια πιο δυναμική άσκηση. Σημειώστε ότι κάνοντας σκοινάκι για 10 συνεχόμενα λεπτά, μπορείτε να «κάψετε» πάνω από 100 θερμίδες.

«Ξεθάψτε» το και ξεκινήστε!