Άλλο ένα αρνητικό του κόκκινου κρέατος που δεν γνωρίζατε

kokkino-kreas
ΤΡΙΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ξέρουμε ήδη ότι το κόκκινο κρέας σχετίζεται σύμφωνα με έρευνες με διάφορα είδη καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου, ειδικά αν καταναλώνεται σε υπερβολή. Πέραν, όμως, της υγείας, το κόκκινο κρέας μας επηρεάζει αρνητικά και κάπου αλλού.

Ό,τι επιλέγουμε να φάμε επηρεάζει άμεσα το πώς μυρίζουμε. Κι αν ο νους σας πάει μόνο στο σκόρδο, το κρεμμύδια και τα σπαράγγια, να σας πούμε ότι η λίστα δεν σταματάει εκεί, με το κόκκινο κρέας να έχει κι αυτό μια θέση στις τροφές που μας προκαλούν δυσοσμία.

Πιο συγκεκριμένα, το 2006 ερευνητές από την Τσεχία συγκέντρωσαν δείγματα ιδρώτα από άντρες δύο κατηγοριών: αυτούς που κατανάλωναν κόκκινο κρέας και από χορτοφάγους. Στη συνέχεια, ζήτησαν από μια ομάδα γυναικών να αναγνωρίσει την πιο άσχημη μυρωδιά από τα διαθέσιμα δείγματα, με βάση διάφορους παράγοντες.

Τα αποτελέσματα, λοιπόν, έδειξαν ότι η μυρωδιά των χορτοφάγων ήταν πολύ πιο ευχάριστη από των κρεατοφάγων, επιβεβαιώνοντας άλλη μια δυσάρεστη συνέπεια του κρέατος. Αν ψάχνατε, λοιπόν, άλλη μια αφορμή για να μειώσετε το κρέας, την έχετε και με επιστημονική βούλα.