Αντιγράφουμε την άψογη ομορφιά της Grace Kelly για τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου

pos-na-antigrapsete-tin-apsogi-omorfia-tis-grace-kelly-gia-ti-nuxta-tou-agiou-balentinou
ΤΡΙΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Μια καλή ευκαιρία να δείξετε στον σύντροφό σας ότι είστε η αληθινή πριγκίπισσα της καρδιάς του

40 χρόνια μετά το θάνατό της, και έπειτα από άλλα τόσα σχεδόν χρόνια θεαματικής καριέρας και θυελλώδους ζωής, η Grace Kelly εξακολουθεί να παραμένει στη συνείδηση όλων ως η επιτομή της αβίαστης κομψότητας, της φυσικής ακτινοβολίας και της αιώνιας χάρης. 

Για κάθε σύγχρονη γυναίκα, που επιθυμεί να χαρίσει στον εαυτό της μερικά από τα χαρακτηριστικά της κλασικής και διαχρονικής ομορφιάς της αυθεντικής πριγκίπισσας του Μονακό -και οσκαρικής ηθοποιού-, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Και, μολονότι η εικονική ομορφιά της Grace Kelly δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια, εντούτοις, κάποια μυστικά από το σαγηνευτικό παρελθόν της, μπορεί να αποτελέσουν έμπνευση. Από το βιογραφικό βιβλίο της Gina McKinnon, με τον τίτλο «What Would Grace Do?», μαθαίνουμε πολλά μυστικά ομορφιάς που χρησιμοποιούσε η Grace Kelly με σκοπό να σαγηνεύει τους άνδρες -είτε μιλάμε για συμπρωταγωνιστές στις ταινίες της, είτε για τον άνδρα της ζωής της, τον Πρίγκιπα Rainier III.

«Όπως η Audrey Hepburn, η Marilyn Monroe και η Jackie Onassis, η Kelly ήταν οπαδός του Dr. Erno Laszlo, ενός δερματολόγου με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος είχε δημιουργήσει ένα καταφύγιο ομορφιάς για τους VIP της εποχής, με τον τίτλο  House of Silence», γράφει η McKinnon. 
Αυτό το ιδιωτικό spa, που συνδύαζε όλες τις καινοτόμες θεραπείες κλινικές  επιστημονικής δερματολογίας προσφέροντας στους υψηλού προφίλ πελάτες του προγράμματα φροντίδας δέρματος και προϊόντα κατά παραγγελία, εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα. 
Η πριγκίπισσα του Μονακό ήταν από τις πρώτες που υιοθέτησε τις σειρές καλλυντικών του Erno Laszlo, με την κρέμα επιδιόρθωσης Phormula 3-9 να εξακολουθεί να κάνει μεγάλες πωλήσεις ακόμη και σήμερα (κοστίζει περίπου 300 €). Ένα απλό σαπούνι καθαρισμού της ίδιας σειράς, το Erno Laszlo Phelityl Cleansing Bar, δεν θα το βρείτε κάτω από 35€ στο διαδίκτυο, αλλά σύμφωνα με την προσωπική εμπειρία της Grace Kelly, «...ήταν ο,τι πιο απαλό, αφρώδες και βαθιά καθαριστικό ένιωσα στην επιδερμίδα μου».

Μια ακόμη δημοφιλής τεχνική που εφάρμοζε αποκλειστικά ο Dr. Laszlo στην διάσημη πελάτισσά του, ήταν το λεμφικό μασάζ προσώπου μέσα από ένα συνεχές «πιτσίλισμα» της επιδερμίδας με εναλλαγές ζεστού και κρύου νερού, επί 30 φορές, «...βοηθώντας έτσι τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο που μεταφέρει το αίμα να φτάνουν στο μεσοκυττάριο χώρο της επιδερμίδας, προάγοντας την σύσφιξη, την τόνωση και τη λάμψη της επιδερμίδας», λέει η McKinnon στο βιβλίο της, προσθέτοντας: «Ωστόσο, η αψεγάδιαστη επιδερμίδα της Kelly, είχε μερικούς ακόμη επιπλέον συμμάχους, οι οποίοι οφείλονταν στην αποχή της από το αλκοόλ και το κάπνισμα, όπως και τη συστηματική ενασχόλησή της με το κολύμπι και το χορό, συνδυαστικά με κατανάλωση πολλών λίτρων νερού καθημερινά». 

Όσον αφορά στην φροντίδα των μαλλιών και του μακιγιάζ της, η βιογράφος της Grace Kelly αποκαλύπτει: «Αντιστρόφως ανάλογα με την καθωσπρέπει εικόνα μιας αυθεντικής πριγκίπισσας -και γοητευτικής ηθοποιού-, ο εξωτερικός καλλωπισμός της Grace δεν ήταν επιτηδευμένος», αναφέρει η McKinnon. «Ό,τι μπορούσε κανείς να απολαύσει παρακολουθώντας την σε μια ταινία του Χόλιγουντ, δεν απείχε καθόλου από μια καθημερινή της μέρα στο Παλάτι, παίζοντας με τα παιδιά της ή ιππεύοντας το άλογό της. Όλα πάνω της παρέμεναν το ίδιο φυσικά και απαράμιλλα φωτεινά, χάρη στην έμφαση που έδινε η πριγκίπισσα στο ουδέτερο μακιγιάζ και στην εμμονή της στο επιμελημένο χτένισμα των μαλλιών της».

THE BEAUTY TEAM