Εν μέσω πανδημίας, τα vampy χείλη επιστρέφουν στη μόδα

en-meso-pandimias-ta-vampy-xeili-epistrefoun-sti-moda
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Δείτε πώς να διαχειριστείτε σωστά αυτή την «δραματική» απόχρωση κραγιόν -και γιατί πρέπει να την υιοθετήσετε μέσα στην καραντίνα.

Εν καιρώ πανδημίας και υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι δεν μπορείτε να κάνετε πολλά νέα πράγματα με την εικόνα των χειλιών σας. Αλλά όπως έχει δηλώσει η Victoria Beckham «όταν πρόκειται να κυκλοφορήσω έξω, καμία μάσκα δεν θα με σταματήσει να αισθάνομαι σαν την καλύτερη έκδοση του εαυτού μου. Ακόμη και εάν μένω στο σπίτι, θέλω να βλέπω και να νιώθω τα χείλη μου 100% θηλυκά». Είναι η ίδια celebrity, που «τόλμησε» να λανσάρει τη δική της συλλογή κραγιόν σε μια εποχή που τα στόματα όλων των γυναικών καλύπτονται από μια μάσκα-Covid, με τις πωλήσεις της σειράς να επιβεβαιώνουν την φιλοσοφία της.

Σύμφωνα με τον Patrick Ta, έναν από τους top makeup artists του Χόλιγουντ, αυτή τη στιγμή, το vampy look είναι στην κορυφή της μόδας. «Τα κόκκινα χείλη είναι διαχρονικά και ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες. Τα nude είναι ευκολοφόρετα και κατάλληλα για κάθε στιγμή της μέρας, ενώ όλα τα έντονα χρώματα -από φούξια, ροζ έως πορτοκαλί-, μολονότι άκρως εντυπωσιακά, εντούτοις καλό είναι να τα κρατήσετε για το επόμενο καλοκαίρι», λέει ο makeup artist. «Σήμερα, τώρα, οι σκούρες αποχρώσεις χειλιών είναι η Νο1 τάση». 

Ο Patrick Ta εξηγεί ότι το στυλ χειλιών «vampy» εξελίχθηκε εντυπωσιακά μετά την επιρροή που άσκησαν στη μόδα του μακιγιάζ τα τελευταία τριάντα χρόνια οι δεκάδες ταινίες με ηρωίδες βαμπίρ -ή κάτι παρόμοια σκοτεινό και gothic. «Tα vampy lips στη σύγχρονη εκδοχή τους είναι το ίδιο βαθιά κόκκινα –ίσως και περισσότερο-, αλλά η λάμψη και ο όγκος είναι τα στοιχεία που αναδεικνύουν την θηλυκότητα στο μεγαλείο της», λέει ο makeup artist, προσθέτοντας: «Δεν είναι καθόλου περίεργο, που οι vampy αποχρώσεις χειλιών κάνουν μόδα μέσα στην καραντίνα. Το να μένει μα γυναίκα διαρκώς κλεισμένη μέσα στο σπίτι, οδηγεί την επιδερμίδα της να γίνεται όλο και πιο χλωμή εξαιτίας της έλλειψης επαφής με τον ήλιο και τον καθαρό αέρα, συνδυαστικά με τους τόνους στρες που πολλαπλασιάζουν αυτή την εικόνα. Και εδώ ακριβώς είναι που το κόκκινο του κρασιού, το δαμασκηνί, το σκούρο κεραμιδί ή το βαθύ μοβ δημιουργούν ένα αρμονικό συνδυασμό, ο οποίος θα κλέψει τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια τη επικοινωνίας σας μέσα από το Zoom». 

Χωρίς να θυμίζει τίποτε τρομακτικό από την «καταγωγή» του, το νέο vampy look στα χείλη είναι η πιο εξελιγμένη εικόνα των χειλιών σας μέσα στην καραντίνα. «Αρκεί να γνωρίζετε τα μικρά μυστικά εφαρμογής, που θα το κάνουν να δείχνει σαγηνευτικό και ακαταμάχητα θηλυκό», τονίζει ο makeup artist, συμβουλεύοντας: 

«Το κόλπο είναι να αντισταθμίσετε την σκοτεινότητα του χρώματος με έμφαση στη δημιουργία μεγαλύτερου όγκου, οδηγώντας ακόμη και τα πιο μικρά χείλη να δείχνουν εντυπωσιακά. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με καλό γέμισμα από βαθύ κόκκινο κραγιόν σε όλη την βασική περιοχή και να απλώσετε στις γραμμές των χειλιών βαθύτερες αποχρώσεις της αρεσκείας σας με τη βοήθεια ενός πινέλου, φροντίζοντας να υπερκαλύπτετε οριακά τις παρυφές των χειλιών», λέει ο Ta. «Πολλαπλασιάστε τη λάμψη, ολοκληρώνοντας το αποτέλεσμα με ένα πέρασμα lip gloss σε τόνους ανάμεσα στο μέσο και στο άκρο της απόχρωσης των χειλιών».  
Για το υπόλοιπο πρόσωπο, ο makeup artist προτείνει να μειώσετε το foundation και να επικεντρωθείτε στο βλέμμα, εφαρμόζοντας σκιές και eyeliners στο ίδιο μήκος κύματος με τις vampy αποχρώσεις των χειλιών σας.  

THE BEAUTY TEAM