Μαθήματα ολιστικής αντιγήρανσης από την Jane Seymour

mathimata-olistikis-antigiransis-gia-ti-nea-xronia-apo-tin-Jane-seymour
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ένα εμβληματικό Bond Girl, στα 69 της δείχνει σαν 50άρα. Άρα, κάτι ξέρει -και το μοιράζεται εδώ.

Είναι γνωστό ότι το Χόλιγουντ δεν δείχνει τρομερό ενδιαφέρον σε γυναίκες ηθοποιούς πάνω από μια συγκεκριμένη ηλικία. «Τα 50 χρόνια είναι κάτι παραπάνω από οριακά για την κινηματογραφική βιομηχανία, ειδικά εάν σε έχει εκμεταλλευτεί όσο δεν πάει όταν είσαι φρέσκια, δροσερή και σέξι», λέει η 69χρονη Seymour. Αλλά η θρυλική ηθοποιός, αποδεικνύει ότι η αληθινή ζωή δεν έχει καμία σχέση με την καριέρα. Η βραβευμένη με Χρυσές Σφαίρες σούπερ σταρ του Χόλιγουντ λέει πως ό,τι μπορεί να σας κάνει πιο παθιασμένες με τον εαυτό σας, που βγαίνει από τα βάθη της καρδιάς σας, μπορεί να σας βοηθήσει να αψηφήσετε τα σημάδια του χρόνου, ακόμη και όταν βρεθείτε ένα σκαλοπάτι πριν τα 70 σας χρόνια. 
«Στο τέλος της ημέρας -αλλά στον προσωπικό απολογισμό στο τέλος κάθε χρονιάς-, αυτό που μένει είναι να αντιληφθούμε πόσο καλά έχουμε συμπεριφερθεί στον εαυτό μας», γράφει η Seymour στο λογαριασμό της στο Instagram, ανεβάζοντας αυτή τη φωτογραφία στις 7 Δεκεμβρίου 2020 –που όντως, δείχνει έως και 20 χρόνια νεότερη.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Reader’s Digest, η Seymour συμβουλεύει: 
«Βρίσκω ότι είμαι στο καλύτερό μου όταν αφιερώνω χρόνο για καθημερινό stretching, διαλογισμό και μερικούς ήρεμους, μακρείς περίπατους στη φύση. Το βρίσκω τόσο ειρηνικό και αρμονικό με τον εσωτερικό μου εαυτό, ενώ παράλληλα μου χαρίζει μια ολική επαναφόρτιση της θετικής μου ενέργειας».

Όπως λέει η ηθοποιός, εκτελεί μια ρουτίνα διατάσεων και διαλογισμού στον κήπο του σπιτιού της επί 20 λεπτά κάθε μέρα, και μετά περπατά γρήγορα μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων μέσα στη φύση. Η Seymour, ως πρώην χορεύτρια μπαλέτου, επιλέγει σήμερα τις συνεδρίες Pilates και Gyrotonics. «Βοηθούν το σώμα μου να διατηρήσει την ευλυγισία του, απομακρύνοντας τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης, την ίδια ώρα που πολλές συνομίληκές μου δεν μπορούν να κινηθούν χωρίς τη βοήθεια ενός ...μπαστουνιού», λέει. 

Το ίδιο άνετη νιώθει η Seymour και μέσα στο δέρμα της. «Δεν κάνω καμία θεραπεία, δεν πάω σε δερματολόγο, δεν έχω εφαρμόσει καμία ένεση στο πρόσωπό μου, ούτε καν απλώνω μάσκες. Παρά μόνο μασάζ την ώρα που απλώνω την ενυδατική μου κρέμα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι λειτουργεί, και το οποίο αποτελεί για μένα την πιο αποτελεσματική ρουτίνα ομορφιάς εδώ και πολλές δεκαετίες».

Το ίδιο σχολαστική είναι η Seymour και όσον αφορά στη διατροφή της. «Δεν τρώω πολύ κρέας ή λίπος», ομολογεί. «Θα φάω γαλακτοκομικά προϊόντα περιστασιακά, ενώ εάν επιλέξω κάτι σαν επιδόρπιο, αυτό δεν θα είναι κάτι λιγότερο από βιολογικό μέλι». 
Η ίδια λέει ότι από νεαρή ηλικία ήταν οπαδός της χορτοφαγίας, «...κάτι που με βοήθησε να διατηρώ μια σιλουέτα που προηγείτο της φήμης μου, ακόμη και πριν υπάρξω το χαρακτηριστικότερο Bond Girl (σ.σ.: 1973, στην ταινία Live and Let Die). «Ακόμη και σήμερα ακολουθώ αυτό το μοτίβο διατροφής, πίνοντας παράλληλα πολύ νερό, πάντα με τη συνοδεία χυμού λεμονιού, για ταχύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού μου». 

THE BEAUTY TEAM