Τελικά μήπως η δουλειά στο σπίτι κάνει καλό;

douleia-spiti
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Τον τελευταίο χρόνο η τηλεργασία έχει μπει για τα καλά στη ζωή των περισσότερων εργαζόμενων. Κι όσο κι αν σας λείπει το συναδελφικό περιβάλλον και η έξοδος από το σπίτι, τα οφέλη έρχονται να αντισταθμίσουν τα αρνητικά και μάλιστα σε ευρύτερο επίπεδο.

Μπορεί να μην το είχατε σκεφτεί, αλλά το γεγονός ότι δουλεύετε από το σπίτι κάνει καλό όχι μόνο σε εσάς, αλλά και στο περιβάλλον. Σύμφωνα, μάλιστα, με ευρήματα του 2006, 3.9 εκατομμύρια νοικοκυριά είχαν τουλάχιστον ένα μέλος στην οικογένεια που δούλευε από το σπίτι, μειώνοντας τις εκπομπές σε ποσότητα ίση με το να μειώνονταν τ' αυτοκίνητα στους δρόμους κατά 2 εκατομμύρια, όπως αναφέρει ο Οργανισμός Καταναλωτών Ηλεκτρονικών Συσκευών των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Κι αν το όφελος για το περιβάλλον δεν σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα για το αίσθημα εγκλωβισμού που ίσως αισθάνεστε, να σας πούμε ότι σύμφωνα με μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας, οι γυναίκες που εργάζονται στο σπίτι μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την εργασία τους, αλλά και την οικογένειά τους και να είναι περισσότερο αποδοτικές και στα δύο.

Από την άλλη, το αίσθημα αποκοπής από το εργασιακό περιβάλλον, ειδικά όταν αυτό είναι ευχάριστο και φιλικό, και η συνεχής αίσθηση απομόνωσης σίγουρα δεν μας ευνοεί ψυχολογικά. Προς το παρόν, ας προσπαθήσουμε να αντισταθμήσουμε τα αρνητικά με τα θετικά, μέχρι να καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από την πανδημία που μας άλλαξε τη ζωή.