Πώς να ανορθώσετε τις κοντές βλεφαρίδες σας σαν επαγγελματίας

pos-na-anorthosete-tis-kontes-blefarides-sas-san-epaggelmatias
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Πριν πιάσετε το ειδικό ψαλίδι, διαβάστε αυτό τον οδηγό ασφαλείας, βήμα προς βήμα.

Η ανόρθωση και η επιμήκυνση των βλεφαρίδων είναι μια από τις πιο υποτιμημένες τεχνικές μακιγιάζ, επειδή πολλές γυναίκες φοβούνται το ρίσκο μιας τέτοιας «επαγγελματικής» κίνησης. «Όντως, η υπερβολική πίεση, η λάθος θέση του lash curler, ακόμη και η εκ φυσικού έλλειψη πυκνού τριχώματος στις βλεφαρίδες, μπορεί να έχει το εκ διαμέτρου αντίθετο αποτέλεσμα», λέει η celebrity makeup artist Allison Depriestre. «Αλλά τώρα, που λόγω της μόνιμης χρήσης μάσκας όλη η ομορφιά και η σαγήνη εξαρτάται από την τέλεια εικόνα του βλέμματός σας, οι μεγάλες και ανυψωμένες βλεφαρίδες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Και το ψαλίδι των βλεφαρίδων είναι το μόνο εργαλείο που μπορεί να κάνει ακόμη και τις πιο κοντές ή αραιές βλεφαρίδες να μεταμορφωθούν σε αληθινά “φτερωτές”, γεγονός που θα κάνει τα μάτια σας να μαγνητίζουν τους πάντες γύρω σας». 
Η makeup artist προσθέτει: «Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες με μικρές βλεφαρίδες φοβούνται να χρησιμοποιήσουν το ψαλίδι, επειδή απλά δεν έχουν μάθει πώς να το εφαρμόζουν σωστά», με την ίδια να εξηγεί αναλυτικά την ασφαλή διαδικασία βήμα-βήμα.

- Για να κυρτώσετε πιο εύκολα και αποτελεσματικά τις βλεφαρίδες σας, πρέπει να έχετε σιγουρέψει από πριν ότι είναι καθαρές και απαλλαγμένες από κάθε ίχνος μάσκαρα, σκιάς, eyeliner ή κρέμας ματιών. 
- Επίσης σημαντικό είναι η τοποθέτηση του προσώπου σας απέναντι στον καθρέφτη και ο τρόπος που τα μάτια σας τον κοιτούν κατά την εφαρμογή. «Για ασφαλέστερο αποτέλεσμα, μην επιλέξετε τον καθρέφτη του μπάνιου σας, αλλά έναν φορητό μεγεθυντικό καθρέφτη ειδικό για μακιγιάζ. Τοποθετήστε τον σε ένα τραπέζι ώστε το πιγούνι σας να είναι ψηλότερα από αυτόν και το βλέμμα σας να κοιτά ελαφρώς προς τα κάτω», συμβουλεύει η makeup artist, εξηγώντας το μυστικό: «Έτσι, θα έχετε καλύτερη εστίαση στις βλεφαρίδες σας, επειδή θα ανοιγοκλείνουν λιγότερο».
- Ανοίξτε το ψαλίδι και τοποθετήστε τις δυο λωρίδες του lash curler όσο το δυνατόν πιο κοντά στη ρίζα. Με μια πρώτη κίνηση επιβεβαίωσης, κλείστε το ψαλίδι ήπια και σιγουρευτείτε ότι έχει «αγκαλιάσει» όλες τις βλεφαρίδες. Αμέσως μετά, πιέστε ελαφρά και κρατήστε με σταθερό χέρι μετρώντας δέκα δευτερόλεπτα πριν ελευθερώσετε την πίεση. 
- Ένα άλλο μυστικό των τέλεια ανορθωμένων βλεφαρίδων είναι να τις κυρτώσετε σε πολλά σημεία και όχι μόνο από τη ρίζα. Γι’ αυτό, μετά την πρώτη βασική εφαρμογή του lash curler, επαναλάβετε τη διαδικασία ασκώντας μια ακόμη απαλή πίεση από τη μέση των τριχών έως τις άκρες, οδηγώντας το ψαλίδι προς τα πάνω.  
- Τώρα είναι η σειρά της εφαρμογής μάσκαρα, πάλι με τη βοήθεια του ψαλιδιού.

«Αυτή η κίνηση όχι μόνο δίνει μια ακόμη ευκαιρία στις βλεφαρίδες σας να ανορθωθούν περαιτέρω, αλλά θα γεμίσετε τα κενά με χρώμα, γεγονός που θα τις μεταμορφώσει σε πιο πυκνές και ταυτόχρονα ακόμη πιο σταθερές για πολλές ώρες», λέει η Depriestre. 

Μια τελευταία επαγγελματική συμβουλή που δίνει η ειδικός: «Όσο ακόμη ο καιρός είναι ψυχρός, προτιμήστε να θερμάνετε το ψαλίδι σας με τη βοήθεια θερμού αέρα από το σεσουάρ για μερικά δευτερόλεπτα πριν από κάθε εφαρμογή -χωρίς όμως να νιώθετε ότι “καίει”. Η ήπια θερμότητα βοηθά τις βλεφαρίδες σας να γίνουν πιο ελαστικές κατά την εφαρμογή του ψαλιδιού, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τις κινήσεις σας για τέλεια ανόρθωση». 

THE BEAUTY TEAM