Ακαταμάχητες συμβουλές ομορφιάς για την ημέρα και τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου

7-akatamaxites-sumboules-omorfias-gia-tin-imera-kai-ti-nuxta-tou-agiou-balentinou-akatamaxites-sumboules-omorfias-gia-tin-imera-kai-ti-nuxta-tou-agiou-balentinou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Στην πιο ερωτική γιορτή του κόσμου, η λάμψη της επιδερμίδας πρέπει να μαγεύει όσο ποτέ άλλοτε. Μάθετε πώς θα το πετύχετε.

Τίποτε δεν είναι απλό όσο φαίνεται. Και όταν ψάχνετε για περισσότερη σαγήνη, γοητεία και θηλυκότητα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ένα κόκκινο κραγιόν και ένα σετ σέξι εσωρούχων δεν αρκούν για να πετύχετε το στόχο σας, εάν η επιδερμίδα σας δεν είναι όσο πιο καθαρή, τονωμένη και λαμπερή γίνεται. Κάποια βήματα, πρέπει να γίνουν από την παραμονή. Και πολλά ακόμη οφείλουν να τηρηθούν ανήμερα, ειδάλλως, το αποτέλεσμα δεν θα είναι σούπερ κολακευτικό για την εικόνα σας. Εδώ, ο χρηστικός οδηγός για μια τέλεια όψη της επιδερμίδας σας στην πιο ρομαντική και ερωτική νύχτα του χρόνου. 

Λίγες μέρες πριν του Αγίου Βαλεντίνου

Διαχειριστείτε τα ψεγάδια σας: Δεδομένου ότι τα σπυράκια της ακμής, οι ανοιχτοί πόροι και τα νεκρά κύτταρα δεν ευνοούν την ερωτική εικόνα σας, μάθετε ότι δεν μπορούν να εξαφανιστούν μέσα σε ένα βράδυ. Γι’ αυτό και οφείλετε να εκτελέσετε τις 3 παρακάτω προληπτικές κινήσεις έως και δυο ή τρεις μέρες πριν. 

- Ξεκινήστε με τον επιμελή καθαρισμό του δέρματός σας πρωί και βράδυ, επιλέγοντας μια φαρμακευτική καθαριστική λοσιόν που περιέχει σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, με σκοπό να απαλλαγείτε από ρύπους, νεκρά κύτταρα, υπερβολική έκκριση σμήγματος και εξάρσεις ακμής. 

- Συνεχίστε τη ρουτίνα με την εφαρμογή μιας μάσκας προσώπου. Ο άργιλος είναι το πιο αρχαίο δημοφιλές μυστικό ομορφιάς για τον καθαρισμό και την εξυγίανση της επιδερμίδας, καθιστώντας την πολύ αποτελεσματική σε δέρματα με έντονη ακμή. Απ’ την άλλη, οι μάσκες σε μορφή gel, οι οποίες συνήθως εφαρμόζονται κρύες, είναι κατάλληλες για τους περισσότερους τύπους δέρματος, ενώ θεωρούνται οι πλέον ιδανικές για όσες γυναίκες βιώνουν έντονη θαμπάδα και βαθύτερες γραμμές έκφρασης στο πρόσωπό τους. Ωστόσο, μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στην περιποίηση της ομορφιάς τα τελευταία χρόνια είναι οι μάσκες σε φύλλα, οι οποίες κάνουν τα πάντα σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα: επειδή αυτά τα μικρά υφασμάτινα φύλλα είναι συνήθως εμποτισμένα σε serum γεμάτα με θρεπτικά και ενεργά συστατικά, όχι μόνο ελαχιστοποιείται ο χρόνος δράσης τους, αλλά δεν χρειάζονται καν ξέβγαλμα, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για μια κούρα ομορφιάς πριν πέσετε για ύπνο.

- Φροντίστε τα χείλη σας με ήπια απολέπιση, ολοκληρώνοντας την κούρα με μια φόρμουλα ενυδάτωσης, που περιέχει βαζελίνη, πανθενόλη, καστορέλαιο, ηλιέλαιο, σκουαλένιο και βούτυρο καριτέ. Αυτά τα συστατικά προσφέρουν την πλούσια θρέψη που έχουν ανάγκη τα ξηρά και σκασμένα χείλη όλο το χειμώνα. Ακολουθήστε αυτή τη ρουτίνα κάθε βράδυ. 

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Φωτίστε την επιδερμίδα σας: Από τη στιγμή που το δέρμα σας έχει πλήρως επουλωθεί και ενυδατωθεί βαθιά ως αποτέλεσμα της ρουτίνας των προηγούμενων ημερών, τα 4 παρακάτω βήματα αποτελούν τη μέθοδο που θα βοηθήσει την λάμψη της επιδερμίδας σας να βγει με μεγαλύτερη ένταση προς τα έξω, λίγες ώρες πριν το ρομαντικό τετ α τετ. 

- Το πρωί καθαρίστε κανονικά την επιδερμίδα σας, απλά αυτή την ημέρα επιλέξτε μια λοσιόν με συστατικά που προσφέρουν και ήπια απολέπιση επιπλέον. Το γλυκολικό οξύ, που ανήκει στην κατηγορία των άλφα-υδροξυοξέων, επιτυγχάνει μια «αθόρυβη» χημική απολέπιση στην επιδερμίδα σεβόμενο την ισορροπία pH του δέρματος, αποκαλύπτοντας ένα πιο καθαρό πρόσωπο, που ακτινοβολεί από υγεία και φρεσκάδα. 

- Η ενυδατική κρέμα έρχεται αμέσως μετά τον καθαρισμό. Αλλά για μια τέτοια περίσταση, η ενυδάτωση πρέπει να συνοδεύεται από σύσφιξη και λάμψη ταυτόχρονα. Μια φόρμουλα που περιέχει οργανικό λάδι ελιάς, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Β3 και πεπτίδια είναι η καλύτερη επιλογή σας επειδή μειώνει τις ρυτίδες, σβήνει τις πανάδες, συσφίγγει την επιδερμίδα και πολλαπλασιάζει άμεσα τη φυσική λάμψη στο πρόσωπό σας. Αυτό, δημιουργεί επίσης και έναν άψογο καμβά για ευκολότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του μακιγιάζ σας. Ωστόσο, λίγο πριν το μακιγιάζ, ακολουθεί ένα εξίσου απαραίτητο βήμα. 

- Ορισμένες κηλίδες ή μικρά σπυράκια ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι ορατά παρ’ όλη την εντατική προσπάθεια που καταβάλατε για να τα αντιμετωπίσετε εκ των προτέρων. Σ’ αυτή την περίπτωση σβήστε όποια ατέλεια επιμένει με μια ελαφριά δόση concealer μεσαίας κάλυψης, επιμένοντας λίγο περισσότερο στους μαύρους κύκλους και στις μικρές ρυτίδες έκφρασης. 

- Μην υπερβάλλετε με το μακιγιάζ σας. Αυτό που πρέπει να πετύχετε είναι η πιο λαμπερή και γοητευτική εικόνα σας, οπότε αποφύγετε το bold makeup στα μάτια -όπως smokey eye, ψεύτικες φτερωτές βλεφαρίδες ή πολύχρωμες σκιές. Επιμείνετε σε σοφιστικέ σκιές που ταιριάζουν με το χρώμα των ματιών σας, και τονίστε λίγο παραπάνω τις βλεφαρίδες με μια μάσκαρα ανόρθωσης. Το μυστικό για μια σαγηνευτική φυσική όψη, η οποία απογειώνει παράλληλα και τη λάμψη της επιδερμίδας σας, είναι η απόχρωση του foundation: πρέπει να ταιριάζει απολύτως στον χρώμα και τον τύπο του δέρματός σας, και πάντα να βεβαιώνεστε ότι έχετε περάσει τη βάση ομοιόμορφα παντού χωρίς να ξεχνάτε την περιοχή κάτω από το σαγόνι, το λαιμό, μέχρι και το ντεκολτέ. Τέλος, για το κραγιόν, ο βασικός κανόνας είναι ο εξής: αποφύγετε να επιλέξετε μια φόρμουλα που έχει κατασκευαστεί για να διαρκεί πολλές ώρες. Μπορεί απ’ τη μια να χαρίζει χρώμα διαρκείας, αλλά κατά βάθος, αυτά τα προϊόντα έχουν την τάση να αφυδατώνουν τα χείλη, ενώ επιπλέον, τα φιλιά σας θα αφήνουν ανεξίτηλα αποτυπώματα στο πρόσωπο και τα χείλη του συντρόφου σας. 

THE BEAUTY TEAM