Πώς θα πετύχετε ένα αποτελεσματικό facelift στο σπίτι

pos-tha-petuxete-ena-apotelesmatiko-facelift-sto-spiti
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Μια ολιστική δερματολόγος εξηγεί ποια είναι τα απλά συστατικά που συσφίγγουν και ανυψώνουν την επιδερμίδα, άμεσα.

Αν παρατηρείτε ότι η όψη σας πλήττεται σφοδρά από ξηρότητα, χαλαρότητα και έντονες γραμμές έκφρασης ενώ ακόμη βρίσκεστε σε μια ηλικία που πολύ απέχει από την φυσιολογική γήρανση της επιδερμίδας σας, μια διάσημη ειδικός στην ολιστική δερματολογία προτείνει δυο απλές μάσκες προσώπου, που μπορούν να προσφέρουν τα οφέλη ενός lifting. 
Dr. Trevor Cates, δημιουργός της φυτικής σειράς The Spa Dr., και ευπώλητη συγγραφέας βιβλίων φυσικής ομορφιάς, έχει γίνει δημοφιλής χάρη στην εντελώς ολιστική άποψη και πρακτική που εφαρμόζει στις κούρες κατά της πρόωρης γήρανσης. Ο εναλλακτικός τρόπος πρόληψης και αποκατάστασης της χαλαρής επιδερμίδας που συστήνει η Dr. Cates, αφορά σε δυο μάσκες προσώπου από αγνά, φυσικά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και που δεν υποψιαζόσασταν ότι κρύβουν δύναμη ισάξια με επέμβαση facelift!
 
- Η πρώτη μάσκα, με αβγό, γιαούρτι και μαύρη ζάχαρη: Ανακατέψτε σε ένα μπολ δυο ασπράδια αυγού, ένα κουτάλι γιαούρτι και μισό κουτάλι μαύρη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή πηλού. Εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό και περιμένετε 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει επάνω στην επιδερμίδα. Μετά, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και κάντε ένα τελευταίο πέρασμα με κρύο νερό για να κλείσετε τους πόρους και να σφραγίσετε τα θρεπτικά, συσφιγκτικά συστατικά μέσα στην επιδερμίδα σας.
Η Dr. Cates εξηγεί: «Η λευκωματίνη που υπάρχει στο ασπράδι του αυγού είναι μια κύρια πρωτεΐνη που παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό του κολλαγόνου. To γαλακτικό οξύ, που δημιουργείται από τη ζύμωση του γάλακτος, εκτός από την αναπλαστική ιδιότητά του, δρα συσφιγκτικά στην επιδερμίδα. Τέλος, η ακατέργαστη ζάχαρη μεσολαβεί ως ήπιος απολεπιστικός παράγοντας κατά των νεκρών κυττάρων, αποτρέποντας τα σημάδια γήρανσης». 

- Η δεύτερη μάσκα, με μπανάνα, μέλι και ελαιόλαδο: Ξεφλουδίστε και λιώστε τη σάρκα μιας μπανάνας, προσθέτοντας ένα κουτάλι μέλι και ένα κουτάλι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια ακολουθείτε την εφαρμογή και τον καθαρισμό, όπως ακριβώς και με την πρώτη μάσκα. «Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι και οι τρεις αυτές τροφές περιέχουν όλα τα κατάλληλα θρεπτικά, ενυδατικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, που αποκαθιστούν τα γερασμένα κύτταρα της επιδερμίδας και προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνοντας τη σύσφιξη της χαλαρής επιδερμίδας και αυξάνοντας την ελαστικότητά της», λέει η Dr. Cates, συστήνοντας να χρησιμοποιείτε αυτές τις δυο μάσκες εναλλάξ, μια φορά την εβδομάδα, επί τρεις εβδομάδες.

THE BEAUTY TEAM