Elizabeth Taylor: Τα μυστικά ομορφιάς της πιο διάσημης Ιχθύος όλων των εποχών

ta-mustika-omorfias-tis-pio-diasimis-ixthuos-olon-ton-epoxon
ΤΡΙΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Elizabeth Taylor: η ηθοποιός-θρύλος, που έκανε το smokey eye διαχρονική τάση στο Χόλιγουντ, έχει πολλά ακόμη να διδάξει στις επόμενες γενιές.

Παντρεύτηκε 8 φορές -εκ των οποίων τις δύο, με τον Richard Burton. Αγαπούσε πολύ τα κοσμήματα, τα αρώματα και ήταν διάσημη για τα βιολετί της μάτια. Είχε προταθεί πέντε φορές για βραβείο Όσκαρ και το κέρδισε δύο: «Ζήσαμε στην Αμαρτία», το 1960 και «Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», το 1966. 
Τι ήταν όμως εκείνο, που κατέταξε την Elizabeth Taylor ως μια από τις πιο σαγηνευτικές γυναίκες στην ιστορία; 
«Το smokey eye», λέει σήμερα η εγγονή της, Naomi deLuce Wilding, «...ένα τρικ μακιγιάζ ματιών, που ούτε η Marilyn Monroe, ούτε η Grace Kelly και η Audrey Hepburn κατάφεραν να αποδώσουν τόσο σαγηνευτικά στην οθόνη και στην πραγματική ζωή, όπως η γιαγιά μου».  

Όλοι οι makeup artists της σύγχρονης εποχής, λένε ότι το συγκεκριμένο στυλ ήταν προορισμένο να γίνει σύμβολο, χάρη σε ένα ζευγάρι μάτια σαν της Taylor: «Τόσο μεγάλα, αστραποβόλα και φυσικά δημιουργημένα, μέσα σε μπλε και βιολετί συνδυασμούς της ίριδάς της, η οποία περιτριγυριζόταν από ένα ζευγάρι πυκνών βλεφαρίδων, λες και είχαν προκληθεί από μια πρωτόγνωρη γενετική μετάλλαξη», λέει η Francesca Tolot, προσωπική makeup artist της Taylor τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής της. «Ήθελε πάντα τα φρύδια της να είναι πολύ αψιδωτά και επιδέξια μολυβισμένα, όπου συνδυαστικά με το smokey eye -το οποίο δημιούργησε η ίδια στα 60’s και διατηρούσε ακόμη και στα 70 της χρόνια-, μετέφεραν μέσα από το βλέμμα της όλα τα συναισθήματα και την ερωτική  σαγήνη που έστελνε σε κάθε της ταινία, αλλά και σε κάθε προσωπική της επαφή στην καθημερινή ζωή. Ακόμη και λίγες στιγμές πριν το τέλος της ζωής της», λέει η Tolot. 

«Θυμάμαι τη γιαγιά μου να ξοδεύει περισσότερο χρόνο για το μακιγιάζ των ματιών της περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο. Συνδύαζε σκιές, eyeliners και μάσκαρα, σαν να ήταν ιεροτελεστία -ακόμη και όταν έπρεπε να προσκαλέσει σε ένα τυπικό δείπνο όλη την οικογένεια και μερικούς προσωπικούς φίλους», λέει η εγγονή της Naomi.

«Αλλά το μόνο πράγμα που θα μείνει αιώνιο στη μνήμη μου, ήταν το άρωμά της κάθε φορά που την αγκάλιαζα. Ήταν το White Diamonds, το οποίο είχε δημιουργήσει η ίδια το 1987 με τη βοήθεια του αρωματοποιού Carlos Benaim», λέει η Naomi. 

«Χρόνια αργότερα, ανακάλυψα ότι οι νότες κρίνου, νερολί, πορτοκαλιού, περγαμόντου, συνδυαστικά με γιασεμί, κανέλα, κεχριμπάρι, μόσχο και σανδαλόξυλο, ήταν το μυστικό της αύρας της. Τόσο “ιδανική”  Ιχθύς ήταν η γιαγιά μου, η Elizabeth Taylor: ευαίσθητη και ονειροπόλα. Δεν λειτουργούσε με τη λογική, αλλά με το συναίσθημα. Ναι, είναι το μοναδικό ζώδιο που μπορεί μέσα σε μια στιγμή να ξεφύγει από την σκληρή καθημερινότητα και να μεταφέρεται στο δικό του φανταστικό ιδανικό κόσμο, με ένα απλό ψέκασμα από μια κατάλληλη ευωδιά και ένα περίτεχνο smokey eye. Τίποτε άλλο», λέει η Naomi.

THE BEAUTY TEAM