Ποιες συνταγές έκαναν θραύση στο lockdown παγκοσμίως;

banana-bread-keik-mpanana
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Με τον πλανήτη σε ρυθμούς καραντίνας, η μαγειρική στο σπίτι έγινε ανάγκη και συνήθεια. Τι προτίμησε όμως να μαγειρεύει ο κόσμος αυτό το διάστημα; Δείτε τις πιο δημοφιλείς συνταγές και ιδέες.

Συνταγές με μπανάνα
Το τέλειο φρούτο για lockdown, μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους και σε διαφορετικά επίπεδα ωριμότητας. Σκέτες, στα δημητριακά, σε smoothies, σε banana bread, σε τηγανίτες, μους, οι μπανάνες κέρδισαν τα φώτα.

Συνταγές για κέικ σε φλιτζάνι
Γιατί να ψήσει κανείς ολόκληρο κέικ, όταν μπορεί να το κάνει σε ένα φλιτζάνι, ατομικά; Οι αναζητήσεις για αυτά τα κέικ σε μερίδα που γίνονται στον φούρνο μικροκυμάτων πολύ γρήγορα πήραν τα πάνω τους τους περασμένους μήνες, ως μια εύκολη λύση για γλυκό.

Συνταγές με κιμά
Ο κιμάς είναι ένας από τις πιο εύκολα διαχειρίσιμες μορφές του μοσχαρίσιου κρέατος και πολλοί τον προτίμησαν φτιάχνοντας παραδοσιακά πιάτα όπως μπιφτέκια, λαζάνια γεμιστά με κιμά, ρολό κιμά κ.ο.κ.

Συνταγές για ψωμί
Ειδικά στην πρώτη φάση της πανδημίας, δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην προμηθεύτηκε αλεύρι και μαγιά για να φτιάξει το δικό του ψωμί. Αυτό ίσχυσε παγκοσμίως.

Συνταγές για ζύμη πίτσας
Η κακοκαιρία του χειμώνα μας ανάγκασε πολλές φορές να μην εκμεταλλευτούμε την επιλογή του ντελίβερι και να μαγειρέψουμε μόνοι μας στο σπίτι την πίτσα που λιγουρευόμασταν. Κι επειδή τα τόπινγκ πάντα υπάρχουν, οι αναζητήσεις κατευθύνθηκαν περισσότερο σε συνταγές για ζύμη πίτσας, ώστε να είναι 100% σπιτική.

Συνταγές με φύλλο κρούστας
Κι όμως, οι συνταγές για πίτες, όπως σπανακόπιτα, τυρόπιτα, αλλά και στα spring rolls κυριάρχησαν στις αναζητήσεις συνταγών εν μέσω lockdown. Φαίνεται πως…μύρισε σπανακόπιτα και εκτός Ελλάδας.

Συνταγές για πατάτες οργκρατέν
Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα τη δεκαετία του… 1920, οι πατάτες στον φούρνο με τυρί φαίνεται πως επανήλθαν, καθώς είναι μια εύκολη και οικονομική επιλογή, που παραμένει νόστιμη.